Çalışanlar şoke oldu! Otomobilin airbaginden sünger çıktı

Son zamanlarda ikinci el otomobil alım satımında artan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi eklendi. Konya'da gerçekleştirilen bir oto ekspertizinde, airbagin içerisinde sünger bulunduğu tespit edildi.

YAŞAM 14.05.2024, 14:44 15.05.2024, 18:16 Buse Önder
Çalışanlar şoke oldu! Otomobilin airbaginden sünger çıktı

Oto ekspertiz uzmanı Şenol Uysal, Konya'da bir aracın ekspertizine gittiğinde airbaglerde bir sorun olduğunu fark etti. Uysal, airbagin iç kısmında beklenmedik bir durumla karşılaştı.

Airbaglerinin sağlam olduğu belirtilen bir aracın kendilerine geldiğini belirten Uysal, airbagin iç kısmında bir sünger bulunduğunu gördüklerin belirtti. Uysal, “Airbagler, kazalarda hayati önem taşırken, bu durum ciddi bir güvenlik riski oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

‘Airbag emniyet sisteminin en önemli parçası’

Airbagin boş olan kısmına kocaman bir sünger yerleştirildiğini belirten Uysal, “Bir kazada airbag çalışmazsa, yaralanma riski artar. Airbag, aracın emniyet sistemlerinin en önemlilerinden biridir ve bu gibi hilelerle manipüle edilmesi kabul edilemez" dedi.

‘Ekspertiz raporları önemlidir’

Airbag testi kesinlikle her araçta yapılması gerektiğine dikkat çeken Uysal,  Bu tür parçaların önemini vurgulayarak sürücüleri uyardı.

Uysal, dolandırıcılık olaylarının artmasıyla birlikte ikinci el otomobil alım satımında dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Satıcılar tarafından sunulan bilgilere güvenmek yerine, araçların ekspertiz raporlarını incelemek önemlidir. Bu, alıcıların güvenli bir alım yapmalarını sağlar" dedi.

Yorumlar (0)