İsrail heyeti, Mısır'dan ayrıldı! Gazze ve Refah açıklaması

Mısır'ın başkenti Kahire, İsrail ve Hamas arasındaki dolaylı müzakerelere ev sahipliği yapıyor. İki günlük müzakere turunun ardından İsrail heyetinin Kahire'den ayrıldığı bilgisi geldi. Gazze ve Refah'taki operasyonlar ile ilgili olarak İsrailli bir yetkiliden açıklama geldi.

DÜNYA 09.05.2024, 20:41 11.05.2024, 09:14 Hakan Öksüz
İsrail heyeti, Mısır'dan ayrıldı! Gazze ve Refah açıklaması

İsrail ile Hamas arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de arabulucular üzerinden ateşkes müzakereleri yapılıyor. Hamas'ın şartı, Gazze Şeridi'ne yapılan saldırıların durması. İsrail tarafı ise bunun kesinlikle kabul edilemeyeceğini belirtse de müzakere kapısını açık tutuyor.

Hamas lideri İsmail Haniye

Gazze ve Refah'taki operasyonlar sürecek

Edinilen son bilgilere göre müzakereler için Kahire'ye giden İsrailli heyet, sunulan ateşkes şartları ile ilgili çekincelerini bildirdikten sonra kentten ayrıldı. İsmi açıklanmayan İsrailli bir yetkili, Gazze ve Refah'taki operasyonlara devam edileceğini vurguladı.

Hamas ile yaşanan anlaşmazlık, İsrail'de istişare edilecek

Mısırlı kaynaklara dayandırılan habere göre İsrail heyeti, müzakereler konusunda Hamas ile devam eden anlaşmazlığı masaya yatırmak üzere Kahire'den ayrıldı. Son müzakere turunun iki gün sürdüğü kaydedildi. 

Dolaylı müzakerelerin devam edeceği tarihe dair bilgi verilmedi. Habere göre Mısır, iki tarafın bakış açılarını birbirine yakınlaştırmaya çalışıyor.

Yorumlar (0)