Gardaşın da ne çok düşmanı varmış!

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırdığı dönemde, Sırbistan'dan Ermenistan'a gelen silahlar nedeniyle Sırp Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağıran Azerbaycan, Ürdün elçisini de aynı gerekçeyle Dışişleri'ne çağırdı.

DÜNYA 27.07.2020, 16:01
Gardaşın da ne çok düşmanı varmış!

Bölgesel konularda Türkiye ile genellikle aynı çerçevede düşünürken Barış Pınarı Harekâtı'ndan itibaren tavrı değişen Ürdün, Azerbaycan-Ermenistan konusunda da Türkiye'nin canını sıkacak hamleler yapıyor.

Azerbaycan'a saldırdığı son haftalarda Ermenistan'a; Sırbistan, Rusya ve Ürdün'den destek geldiği görülüyor.

Rusya, Ermenistan'a "Türk SİHA'larından korunma eğitimi" verirken, Sırbistan da "top mühimmatı" sağlamaya başlamıştı.

Sırbistan'ın Azerbaycan Büyükelçisini Dışişleri'ne çağıran ve Sırbistan'ın silah satışının bu dönemde gerçekleşmesinin iyi niyetli olmadığını ve bunun not edildiğini vurgulayan Azerbaycan, bu kez de yine aynı gerekçeyle Ürdün'ün Azerbaycan Büyükelçisi Sami Abdullah Ghosheh'i Dışişleri'ne çağırdı.

Azerbaycan Dışişleri'nden açıklama

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Ürdün'ün Azerbaycan Büyükelçisi Sami Abdullah Ghosheh'i kabul eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Araz Azimov, Ermenistan'ın saldırı düzenlediği şu dönemde Ürdün'ün Ermenistan'a silah satmasının Azerbaycan kamuoyunda tepkiyle karşılandığı iletildi.

Ürdünlü elçi: Çaba göstereceğim

Ürdün'ün Azerbaycan Büyükelçisi Sami Abdullah Ghosheh ise Azerbaycan'ın endişesini anladığını, Ürdün ve Azerbaycan arasındaki stratejik ilişkileri göz önüne alarak sıkıntının hallolması için çaba göstereceğini bildirdi.

Yorumlar (1)
Ahmet Bilgin 4 yıl önce
Türk'ün Türk'ten başka dostu olmaz