Sırbistan Ermenistan'a silah gönderdi!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, sınırdaki çatışmalar sürerken Ermenistan'a silah gönderen Sırbistan'ın Azerbaycan'daki maslahatgüzarını Dışişleri'ne çağırdı.

DÜNYA 20.07.2020, 14:58
Sırbistan Ermenistan'a silah gönderdi!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışmalar sürerken Ermenistan'a silah gönderen Sırbistan'ın Azerbaycan'da bulunan maslahatgüzârı Danitsa Veinoviç'i bakanlık binasına çağırdı.

Sırbistan'ın Azerbaycan'da bulunan maslahatgüzârı Danitsa Veinoviç ile Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov görüştü. Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Sırp Maslahatgüzâr Danitsa Veinoviç'e "Sırbistan'ın Ermenistan'a havan topu ve çeşitli kalibreli mermilerden oluşan büyük miktarda mühimmat gönderdiğine dair güvenilir ve doğrulanmış bilgiye sahibiz." dedi. 

Sırp Maslahatgüzâr Danitsa Veinoviç'e "Ermenistan 12 Temmuz'da Tovuz bölgesinde başlattığı saldırılarda daha çok top ve havan kullandı" hatırlatmasında bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, bu saldırılar sonucu Azerbaycan ordusundan biri general 12 asker ile 1 sivilin şehit olduğunu anımsattı.

Azerbaycan ve Sırbistan arasında stratejik ortaklık anlaşmasının bulunduğunu da hatırlatan Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Sırp Maslahatgüzâr Danitsa Veinoviç'e şöyle dedi:

"Sırbistan'ın bu adımı, Ermenistan'ın işgalci politikası ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne karşı devam eden saldırıya destek anlamı taşımaktadır. Sırbistan'ın bu adımı dostça bir adım değildir. Bu adımın Azerbaycan halkı ve yönetiminde üzüntü ve hayal kırıklığı yarattığını bilin. Şimdi Azerbaycan halkı Sırbistan'dan bu konuda bir açıklama beklemektedir."

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov'un sert tepkisiyle karşılaşan Sırbistan Maslahatgüzarı Danitsa Veinoviç ise kendisine aktarılanlar hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını iddia ederek durumu üstlerine ileteceğini ifade etti.

Yorumlar (0)