Dünyanın en güçlü roketi Mk1 yıldız gemisine güncelleme

ABD’li girişimci Elon Musk, yıldız gemisi Mk1’e ve Roket sistemine dün güncelleme yapıldığını duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.10.2019, 11:25 01.10.2019, 12:19

SpaceX,  önümüzdeki aylarda uzaya göndermeyi planladığı Mk1’in prototipini geçtiğimiz hafta Teksas Boca Chica’da sundu. Musk, SpaceX şirketinin Ar-Ge faaliyetlerini sürdürdüğü yeni uzay aracı Mk1’i aya ve marsa gönderecek ve aynı zamanda yeryüzünün etrafında hızlıca hareket edecek.

Mk1 yıldız gemisi test uçuşunda 65,000 ft irtifaya ulaşıp geri inecek

50 metre uzunluğundaki yıldız gemisi süper güçlü roketatar sistemiyle uzaya fırlatılacağı zamanı bekliyor. SpaceX CEO’su Musk, uzay gemisi Mk1’in önümüzdeki bir ile iki ay içerisinde yüksek-irtifa testine hazır olduğunu söyledi. Mk1’in prototipinin kurulumunun Boca Chica’da tamamlandığını söyleyen Musk, “Bu yaşadığım en ilham verici şey.” diyerek Mk1’in gelecek projeler için de esin kaynağı olacağını belirtti. “Yıldız gemisi Mk1’in kalkışa geçme zamanı yaklaşıyor, Mk1 65,000 ft’e ( yaklaşık 20 km) havalanacak ve geri dönüp karaya iniş yapacak ve yıldız gemisinin havalanıp tekrar geri dönecek olması destansı olacak.” diyerek test uçuşunun nasıl geçeceği hakkında bilgi verdi.

6 ay içinde yörüngeye ulaşılacak

Dünya tarihinin en hızlı roketi olacağı söylenen Mk1 için Musk, “ Kulağa çılgınca gelebilir ancak önümüzdeki 6 ay içinde yörüngeye ulaşmaya çalışacağız. Ar-Ge faaliyetlerimiz ivmeli bir şekilde sürdürdüğümüz için bunu 6 ay içinde başaracağımızı söylemek yanlış olmaz.” dedi.

Yorumlar (0)