Çocuğunun içindeki "şeytanı kovmaya çalışırken" öldürdü!

Olay, Perşembe günü ABD Arizona'da yaşandı. Katil, 6 yaşındaki bir çocuğun kafasını sıcak suya zorla sokarak "şeytanı atma" girişiminde bulundu.

DÜNYA 01.10.2019, 11:28 01.10.2019, 14:45
Çocuğunun içindeki "şeytanı kovmaya çalışırken" öldürdü!

FBI ofisi sözcüsünün Phoenix'teki ifadesine göre, Tucson yakınlarındaki Pascua Yaqui Kızılderili bölgesinde yaşayan 31 yaşındaki Pablo Martinez, birinci derece cinayetten tutuklandı.

Pablo Martinez ifadesinde, geçen hafta 6 yaşındaki çocuğunun içinde bir "şeytan" fark ettiğini söyledi.

"Yapmak zorundaydım"

Pablo Martinez ve Romelia Martinez'in ifadelerine göre, baba Pablo Martinez çocuğa banyo yaptırmak için gönüllü oldu. Romelia Martinez, banyodan lıkırdama sesi duyduğunu ancak banyo önüne gittiğinde kapının kilitli olduğunu gördüğünü anlattı. Banyo kapısının kilidini açan anne Romelia Martinez, baba Pablo Martinez'in 6 yaşındaki çocuklarını küvetin musluğunun altında tuttuğunu gördü.

Romelia Martinez, soruşturmacılara Pablo Martinez'e birkaç kez durması için bağırdığını söyledi ancak Pablo karısı Romelia'ya "bunu yapmak zorunda olduğunu" söyledi.

Baba Pablo Martinez, soruşturmacılara banyo sırasında çocuğun "doğal olmayan bir öfkeyle uyuştuğunu" gözlemlediğini ve 6 yaşındaki çocuğun kafasını musluk altında "5 ila 10 dakika" beklettiğini söyledi. Pablo Martinez, ayrıca soruşturmacılara sıcak suyun şeytanı çocuğun içinden çıkardığını söyledi.

Romelia Martinez bir papaz çağırmaya çalıştığını ancak papaz cevap vermediği için 911'i aradığını ve bu sırada kalp masajı yaptığını anlattı. Anne Romelia Martinez, kaynar sudan etkilenen çocuğu rahatlatmak için üzerine soğuk su döktüğünü ancak çocuğun yaşam belirtilerinin bulunmadığını söyledi.

Pascua Yaqui polisi ve itfaiye memurları eve geldiğinde, Martinez çifti dışarıdaydı. Polis, onlara ne olduğunu sordu. Romelia Martinez ise olay yerine gelen polislere, "Ne olduğunu size, Pablo anlatabilir." dedi.

"Ben yaptım"

Pablo Martinez ise, polislerin anlayamayacağını, onların doğru zihniyette ya da inançta olmadığını söyledi. Polis, kendisine soru sormaya devam ederken Pablo Martinez'in ellerini havaya kaldırdığı ve "Ben yaptım." dediği kaydedildi.

Pablo Martinez, olay yerine gelen polislere "çocuğun şeytani olduğunu, içinde bir şeytan bulunduğunu ve onu kurtarması gerektiğini" söyledi. Romelia Martinez de, kocası Pablo Martinez'i destekler bir şekilde "Çocukta şeytani davranışlar vardı" dedi.

Pascua Yaqui itfaiyecileri çocuğu çıplak ve yastığa dayalı halde buldu. İtfaiye ekipleri, kontrol ettiklerinde, çocuğun nefes almadığını tespit etti.

Çocuğun ölüm nedeninin ise, vücudunun yaklaşık yüzde 15'inde var olan yanıklardan kaynaklandığı bildirildi. Banner Üniversitesi Tıp Merkezi'ne götürülen çocuğun kolları, dirsekleri ve kafası üzerinde yanıkların oluştuğu belirlendi.

Pascua Yaqui Emniyet Müdürlüğü ile FBI arasında ortak bir soruşturma sürüyor.

Yorumlar (4)
ilker 5 yıl önce
Çok kötü bir Türkçe, gözüm kanamadan önce okumayı bıraktım.
İREM ÇORUM 5 yıl önce
EDİTÖR'ÜN NOTU: Sayın İlker. Uyarınız için teşekkür ederiz. Gözünüzü kanatan hatalar giderilmiş, tashihler yapılmıştır. Haberimizi gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.
Canberk Kaygısız 5 yıl önce
haberin eski hâlini okumuştum. şimdi daha güzel olmuş elinize sağlık. ama tek bir sorum var editör hanım siz kaç yaşındasınız da tashih kelimesini kullanıyorsunuz? teşekkürler tekrardan. haberlerinizi heyecanla bekliyoruz :)
EDİTÖRDEN... (İREM ÇORUM) 5 yıl önce
Sayın Canberk Kaygısız.
Tashih, Arapça kelime olup, "Düzeltme, düzelti" anlamına gelmektedir. Ancak yorumunuzdaki mesajınız alınmıştır. Editoryal dilde yaygın olarak kullanılması nedeniyle "tashih" kavramı tercih edilmektedir. İlginizin devamını bekleriz.