Urfa’da Göbeklitepe’nin ardından, Karahantepe ile de turizme güç katılacak!

Göbeklitepe’nin ardından turizminde 180 derece yükseldiği gözlemlenen Şanlıurfa’da, ‘Karahantepe’ nin de bulunmasıyla zirveye çıkılması hedefleniyor. Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, turistlerin ‘Karahantepe’ yi de görmek için heyecan duyacaklarını belirtti.

KÜLTÜR-SANAT 17.12.2020, 15:42 18.12.2020, 17:55
Urfa’da Göbeklitepe’nin ardından, Karahantepe ile de turizme güç katılacak!

Türkiye’de tarih ve kültür turizminde adeta birinciliğe oturan Şanlıurfa, Balıklıgöl ve Göbeklitepe’nin ardından yeni keşfedilen ‘Karahantepe’ ile de zirveye atlamayı planlıyor. Hz. İbrahim’in doğduğu yer olan Balıklıgöl ile, ‘tarihin sıfır noktası’ olarak anılan Göbeklitepe’ye de turist akını yaşanması, Şanlıurfa adına yaraşır bir tarihi kültür cenneti haline geldi.
 



Şimdi ise Göbeklitepe yakınında bulunan ‘Karahantepe’ ile de taçlandırılacak olan Şanlıurfa; doğal zenginlikleri, köklü tarihi ve inanç turizmi alanındaki gücüyle yıllardır, yüzlerce yerli-yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor. UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’de yazın başlayan sıcak hava balonu turları ve Karahantepe’de yeni buluntular, Şanlıurfa’daki heyecanı bir kat daha artırdı. 
 


 

Karahantepe’nin gelecek yıllarda adından daha sık söz ettireceği belirtiliyor


Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’da başlattıkları sıcak hava balonu uçuşları hakkında şehrin elverişli bir iklimi olduğunu ve 2021 yılında pandemide bir azalma olursa yeni bir hareketlilik beklediklerini belirtti. Karahantepe hakkında ise Beyazgül, alanda “T” şeklinde kesilmiş taşlara rastlandığını ve alanda muhakkak bir tarihi yerleşim yaşanmış olabileceğini düşündüklerini belirtti. 



Kazı çalışmalarının üç yıldan beri devam ettiği Karahantepe’de, insan düşüncelerini gözden geçirecek başka eserlerin de bulunabileceğini dile getiren Beyazgül, önümüzdeki yıllarda alandan daha çok bahsedilebileceğin, belirtti. “Keçilitepe" olarak da bilinen Karahantepe’de, 3 yıl önce "Göbeklitepe Kültürü ve Karahantepe Kazıları Projesi" kapsamında Prof. Dr. Necmi Karul başkanlığında yüzey araştırma çalışması başlatılmıştı. 
 

Yorumlar (0)