Zelenskiy 'Gönüllü savaşçı' çağrısı yapmıştı: Japonya'dan cevap geldi

Ukrayna'nın Tokyo Büyükelçiliğinin, Rusya’ya karşı savaşılması yönündeki çağrısına Japonya'da eski Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) üyelerinin yoğun olarak bulunduğu 70 kişi cevap verdi.

GÜNDEM 04.03.2022, 09:50 04.03.2022, 18:02
Zelenskiy 'Gönüllü savaşçı' çağrısı yapmıştı: Japonya'dan cevap geldi

Ukrayna lideri Zelensky’nin, Rusya'ya karşı kurulacak "uluslararası lejyonun" bir parçası olmaları için yabancılara ilişkin çağrısının etkisi devam ediyor.

Zelenskiy’nin çağrısına, Japonya’dan 70 kişi cevap verdi

Kamu yayıncısı NHK’nın iddiasına göre, Ukrayna'nın Tokyo Büyükelçiliği, 20-60 yaş arasında olan ve büyük bir bölümü eski SDF mensubu olan Japon vatandaşı 70 kişinin, Zelenskiy’nin bu çağrısına yanıt verdiğini duyurdu.

"Uluslararası lejyona" katılma kararı alanların gösterdiği nedenler arasında, "Rus güçlerinin Ukrayna’ya yönelik saldırılarını affetmeme" ve "Savaşı bir Japon olarak durdurmayı isteme" şeklinde olduğuna vurgu yapıldı.

Bu çağrının bulunduğu mesajı, resmî Twitter hesabından kaldıran büyükelçilik, bunun yerine afet önleme, sağlık, bilgi iletişim konularında gönüllü aradığını açıkladı.

Kabine Baş Sekreteri Hirokazu, gerçekleştirdiği basın toplantısında, bu çağrıya yönelik Japon vatandaşlarına, "Dışişleri Bakanlığı tüm Ukrayna'ya ilişkin tahliye tavsiyesi paylaştı. Halkın 'amacına bakılmaksızın' söz konusu seyahatlerini durdurmalarını istiyoruz." açıklamasını yaptı.

“Yabancı savaşçılar, Ukrayna’ya vizesiz girecek”

Ukrayna’ya destek verme kararı alan "yabancı gönüllü savaşçıların Ukrayna’ya vizesiz girebileceğini” açıklayan Zelensky, ay başında söz konusu kararı imzalamıştı.

Kararda, "1 Mart’tan sonra, geçici olmak üzere sıkıyönetim süreci için Ukrayna Uluslararası Lejyon birliğinde görev almak isteyen gönüllü yabancılar için Ukrayna’ya vizesiz giriş rejimi getirilmiştir.” açıklamasına yer verilmişti.

27 Şubat’ta Zelensky, Ukrayna'nın dostlarına ve bütün dünya vatandaşlarına çağrıda bulunarak, Avrupa'yı ve Ukrayna’yı, Rus saldırısına karşı savunmaya davet etmişti.

2016'dan bu yana yabancıların orduda gönüllü olarak savaşabildiği Ukrayna’da "Ukrayna'nın Bölgesel Savunması için Uluslararası Lejyon" adında yabancıların bulunduğu bir alt birlik kurulmuştu.

İlgililerin, bulundukları ülkedeki Ukrayna büyükelçiliklerine başvurmaları gerektiği ifade edilmişti.

Yorumlar (0)