Dünya panikte: Ukrayna'daki çatışmalarda nükleer santralde yangın çıktı

Rusya ve Ukrayna arasında çıkan çatışmalar Zaporjiya nükleer santraline de sıçradı. Nükleer santralde yangın çıkması tüm dünyayı tedirgin etti.

GÜNDEM 04.03.2022, 09:43 05.03.2022, 11:21
Dünya panikte: Ukrayna'daki çatışmalarda nükleer santralde yangın çıktı

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan çatışmalarda Zaporjiya bölgesinde yer alan nükleer santralin bazı bölümlerinde yangın çıktığı öğrenildi. Rusya’nın ele geçirmeye çalıştığı ve kritik bölgelerden biri olan Zaporjiya bölgesindeki nükleer santral de çatışmalar devam ediyor. Ukrayna askerleri kritik öneme sahip Zaporoji Bölgesi’nde yer alan Energodar kentindeki Zaporjiya nükleer santralini korumak için bölgedeki birliklerini artırdı. Bölgeye Rus birliklerin de gelmesiyle çatışmalar yaşanmaya başladı.

Yangın kontrol edilmeye çalışılıyor.

Çıkan çatışmada her iki taraf da roket ve ağır silahlar kullandı. Çıkan çatışmalarda santralin bazı bölümlerinde yangın çıktığı öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmalar ile birlikte yangının kontrol altına alınması için çalışmalar başlatıldı. Bölgede Rus ve Ukrayna birliklerinin çatışmaları ise devam ediyor.

Patlama yaşanırsa Çernobil’in 10 katı büyüklüğünde bir facia yaşanabilir.

Çernobil bölgesinde kontrolü ele geçiren Rusya bu bölgede de kontrolü ele almak istiyor. 6 nükleer reaktörün yer aldığı termik santralde yaşanan yangın ise tüm dünyayı tedirgin etti. Ukrayna ve Rusya birliklerinin yaptığı çatışmaları bütün dünya yakından takip ediyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba konu ile ilgili yaptığı açıklamada Rus ordusunun Zaporjiya nükleer santralinde çıkan çatışmalarda her yönden ateş açtığını ve bir patlama yaşanması halinde Çernobil’de gerçekleşen olayın 10 katı büyüklüğünde bir facianın yaşanabileceğini belirtti.

Yorumlar (0)