Zelenskiy'nin çağrısına ABD'den ret

Jen Psaki, Ukrayna lideri Zelenskiy'nin Ukrayna hava sahasında uçuşa yasak bölge oluşturulması çağrısına karşılık vererek, bu yönde bir bölge oluşturulmasının Rusya ile direkt bir savaşa sebep olabileceğini ve bunu planlamadıklarını dile getirdi.

DÜNYA 04.03.2022, 01:23 05.03.2022, 11:21
Zelenskiy'nin çağrısına ABD'den ret

Sözcü Psaki, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, Ukrayna-Rusya savaşına dair değerlendirmeler yaptı.

Zelenskiy'nin dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Ukrayna'nın üzerinde uçuşa yasak bir bölge oluşturulması çağrısının hatırlatılması üzerine Psaki, bu yönde herhangi bir şey planlamadıklarını belirtti.

Psaki, "ABD askerlerinin Rusya uçaklarını düşürmesi gerekir ve bu da direkt olarak bir savaşa sebep olabilir. Biz bunu istemeyiz." diye konuştu. 

"Rus petrolüne ithalat yasağı düşünmüyoruz"

Rusya'nın BMGK'dan (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) çıkarılmasına yönelik çağrılara Psaki, "An itibarıyla bunu pek olası görmüyoruz." yorumunda bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü, Rusya'nın BMGK'nın 5 daimi mensubundan biri olduğunu kaydederek, "Rusya konumunu kötü yönde kullanıyor ve sorumluluklarını yerine getirmiyor. Biz onları izole etmeye ve yaptıklarından sorumlu tutmaya çabalıyoruz." diye konuştu. 

"Rus petrolüne ithalat yasağı gelecek mi?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Psaki, "Bu durumda ABD'deki gaz fiyatları yükselir. Biz bunu tercih etmeyiz." dedi. 

Peskov'a yaptırım

Psaki, bazı Rus oligarkları ile Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'u yaptırım listesine eklediklerini ve bu şahıslara vize yasağı getirdiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)