Yerli otomobil fabrikası burada kurulacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacağını bildirdi.

GÜNDEM 27.12.2019, 16:13 27.12.2019, 17:42
Yerli otomobil fabrikası burada kurulacak!

Türkiye'nin "yüksek teknolojili ilk yerli otomobil"inin üretileceği fabrikanın Bursa'da kurulacağı kesinleşmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde yerli otomobilin tanıtımında yaptığı açıklamayla fabrikanın Gemlik ilçesi Haralar bölgesinde bulunan, TSK'ya ait araziye kurulacağını duyurdu.

Neden bu bölge seçildi?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam tutarının ise 22 milyar olacağı aktarıldı.

Bölgenin; limana, serbest bölgeye ve tedarik sanayiye yakın olması ve TSK'ya ait 4 milyon metrekarelik arazi olması nedeniyle tercih edildiği kaydedildi. 

22 milyar lira ile kurulacak olan yerli otomobil üretim tesisinde ise 4 bin 323 kişinin çalışacağı tahmin ediliyor.

"4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek"

Gebze'deki "Bilişim Vadisi"nde gerçekleştirilen törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketi bulunan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek." dedi.

Otomobilin özellikleri

"Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip otomobil"in teknik özellikleriyle ilgili bilgiler de ilk defa paylaşıldı. "Türkiye'nin Otomobili" 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa sahip olacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonları bulunacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.

Yorumlar (0)