Ukrayna gizli belgeleri ele geçirdi! İşte Rusya'nın savaş planı

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun arkalarında bıraktıkları harekat planını yayınladı. Operasyonun başlangıç tarihi olarak 20 Şubat’ı seçen Rusların, operasyonu sonlandırmak için 6 Mart'ı belirledikleri görüldü.

GÜNDEM 03.03.2022, 14:52 03.03.2022, 15:06
Ukrayna gizli belgeleri ele geçirdi! İşte Rusya'nın savaş planı

Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik işgal saldırısında 8'inci güne girilirken Rusya, karadan ve havadan saldırılarına, Ukrayna ise direnmeye devam ediyor.

Ukrayna, Rusya’nın savaş planını açıkladı

Ukrayna Savunma Bakanlığı son olarak, Rusya'nın savaş planıyla ilgili belgeleri yayınlandı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, panik halindeki Rus askerlerinin birtakım gizli belgeleri arkalarında bıraktıkları ifade edildi.

Bakanlığın yaptığı açıklamada, Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun 810. Taktik Tugayı'ndan  söz konusu belgelerin ele geçirildiği kaydedildi.

Askeri harekatın detayları haricinde personel listesi, gizli çağrı işaretleri ve gizli kontrol tabloları da ele geçirilen evraklar arasında yer aldı. 

“Harekât, 20 Şubat - 6 Mart arasında tamamlanacak”

Ele geçirilen belgelerde, Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik planları ile ilgili bilgilere ulaşıldığı aktarılırken, "18 Ocak'ta 2022’de Ukrayna ile savaş planı onaylanmış. 20 Şubat - 6 Mart arası süreçteki 15 günde Ukrayna'nın tamamının ele geçirilmesi” şeklinde planların yer aldığı kaydedildi.

Yorumlar (0)