Rus Dışişleri Bakanı, nükleer silah kullanmak konusunda açıklamalarda bulundu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, nükleer silahların Rusya’nın değil Batı’nın düşüncesi olduğunu ve Ukrayna ile Rusya arasındaki sorunların müzakere masasında çözüleceğini bildirdi. 

DÜNYA 03.03.2022, 14:22
Rus Dışişleri Bakanı, nükleer silah kullanmak konusunda açıklamalarda bulundu

Rusya-Ukrayna savaşının 8’inci gününde Batı medyası Rusya’nın nükleer silah kullanacağı yönünde haberler yapmaya devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuya açıklık getirmek için basın toplantısı düzenledi. 



“Batı, nükleer savaş istiyor”

İki ülke arasında düzenlenen 6 saatlik ilk müzakerede sonuç çıkmamıştı. Bunun üzerine iki ülke, Belarus sınırında dün görüşmek üzere anlaşmış ancak lojistik problemleri sebebiyle bir araya gelememişlerdi. İkinci görüşme öncesinde Batı medyasının haberleri hakkında açıklamalarda bulunan Sergey Lavrov, şunları aktardı: “Nükleer silah kullanımı, Rusya’nın aklında olmayan bir şey. Rusya’nın askeri operasyonlarda nükleer kullanmayacağını daha önce de söyledik. Ancak Batı, sık sık bunun aksini söylüyor. Nükleer savaş bizim değil Batı’nın isteği.”



“Çözüm, müzakerede sağlanacak”

“Elbette bir çözüm bulunacaktır. Bu çözümün de müzakere masasında olacağından hiç şüphem yok. Şu anda iki ülkenin de içinde bulunduğu koşulları görüşüyoruz. Ukrayna tarafı lojistik problemler sebebiyle ulaşımı sağlayamadığını söyledi. Kendilerinin müzakereleri ertelemek için bahane ürettiklerini düşünüyoruz. Ancak iki ülkenin de çıkarlarını gözeterek sonuca ulaşacağız. Biz müzakerelere hep hazırız fakat operasyonlarımızı da sürdüreceğiz. Ukrayna’nın mevcut hükümeti Rusya için tehlikedir. Bu güvenlik tehdidinin kalmasına izin vermeyeceğiz.

Yorumlar (0)