Soğuk havalarda hastalanmanın önüne bu yöntemlerle geçebilirsiniz

Havaların soğumasıyla beraber grip, nezle, bronşit ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda artış görülüyor. Bununla beraber hastalık kapmadan da bitki çaylarını tüketmek hastalığı önlemek hususunda büyük bir yardımcı oluyor.

YAŞAM 03.03.2022, 15:12 04.03.2022, 14:05
Soğuk havalarda hastalanmanın önüne bu yöntemlerle geçebilirsiniz

Havaların soğumasıyla beraber grip, nezle, bronşit ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda artış görülmeye başlandı. Vatandaşlar kimyasal bileşenlerle ilaç kullanmak istemediklerinde ise doğal yollara başvurarak çözüm arayışına giriyor.

“Bitkiler demleme yöntemiyle kullanılmalı”

Hastalığa yakalanmadan vatandaşların bitki çaylarını tüketmeleri gerekliliğini aktaran Sinoplu aktar Tolga Özgür, “Herkesin bildiği belirli doğal tedavi yöntemleri yer alıyor. Başlangıçta, zencefil, ıhlamur, zerdeçal, hatmi çiçeği gibi bunlar öksürüğe iyi geliyor. Bunların hazır karışımlarının da satışını yapıyoruz. Fakat müşteri tarçına örneğin alerjisi varsa karışımlarımızı ona göre ayarlıyoruz. Genel olarak doğal kullanmakta yarar var çünkü bildiğiniz üzere ilaçların kimyasal madde yan etkisi olabilir. Özellikle bir de şunu söylemek isterim ki kaynatmadan yapılmalı, bitki kaynatıldığında özelliği yitiyor. Demlemeyle yani kaynamış suya atıp yapmalarını öneriyorum. Emin olun ki, kış aylarını çok daha sağlıklı bir şekilde geçireceklerdir” şeklinde konuştu.

Özgür, vatandaşların hasta olmadan günlük olarak kullandıkları bir bardak papatya çayı, melisa çayı veyahut ıhlamurun kış aylarını çok daha rahat bir şekilde atlatmayı sağladığını söyledi. Bununla beraber çay olarak tüketimini yapmak istemeyenler için ise macunların olduğunu söyleyen Özgür, sabahları bir kaşık macun tüketimiyle birlikte vücudun ihtiyaç duymuş olduğu besini alabileceğini söyledi.

Güvenliir aktarlardan temin edilmeli

Konuşmalarının devamında Özgür, “Bu tip ürünleri biz çevremize öneriyoruz ancak hepsine şu önerim var: Bir ürünü doğal bir şekilde almak istiyorlarsa güvendikleri aktarlardan bunu temin etmeleri gerekli. En azından daha güvenilir ürünü kullanma imkanı elde ederler” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)