Gören uskumru sanıyor! Uygun fiyatlı kolyoz yok satıyor

Kolyoz balığı, uskumruya benzerliğiyle biliniyor. Düzce’de tezgahları süsleyen kolyoz kilosu 15 TL’den alıcı bulan lezzetiyle yoğun bir rağbet görüyor.

YAŞAM 03.03.2022, 15:25 04.03.2022, 14:05
Gören uskumru sanıyor! Uygun fiyatlı kolyoz yok satıyor

Karadeniz’de hamsinin azalmasının ardından tezgahlarda tırsi, kolyoz, istavrit, barbun ve çupra yer almaya başladı. Düzce’de de tezgahlarda kilosu 15 TL’den alıcı bulan kolyoz balığı dikkat çekiyor.

Balıkçı Tuncay Kılıç, kolyoz balığının uskumrugiller familyasından olduğuna dikkat çekerek, “Kolorit, kolyoz balığının bir büyüğü ve uskumrunun ise bir küçüğü olarak biliniyor. Aslında kolyoz bizim denizlerimizin bağlığı fakat insanlar tarafından adı uskumru olarak biliniyor. Kolyoz genellikle Marmara ve Karadeniz’de yetişiyor. Ege Denizi’nde biraz bulunuyor fakat Akdeniz’de görülmüyor.

“Kolyoz oldukça lezzetli bir balıktır”

Kolyozun çok lezzetli ve yağlı bir balık olduğunu söyleyen Kılıç, “İnsanlar genel olarak uskumruyu tercih ediyor. Kolyozu tezgahta gördüklerindeyse “Bu uskumru değil mi?” şeklinde soru yöneltiyorlar. Kolyoz oldukça lezzetli bir balıktır. Izgarası da çok güzel olur ve tavada kızartmak da bir yöntemdir. Fiyatı da oldukça uygun. Genel olarak 20 TL bandında satışa çıkartılıyor. Kimi günler halk günü yaptığımızdan fiyatını 15 TL’ye kadar indirme imkanımız oluyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)