TTB Başkanı Fincancı bir kez daha hakim karşısında

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı. Tutuklu sanık Fincancı'nın "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapsi isteniyor. Bazı CHP'li ve HDP'li milletvekilleri, duruşmayı izleyici olarak takip ediyor.

GÜNDEM 29.12.2021, 15:22 30.12.2022, 01:31 Hakan Öksüz
TTB Başkanı Fincancı bir kez daha hakim karşısında

TSK'nın kimyasal silah kullandığına yönelik iddialarla ilgili yaptığı açıklaması eleştirilerin odağına yerleşen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 26 Ekim 2022'de İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara'ya getirilmişti. Emniyetteki işlemlerinin ardından "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanan Fincancı'nın yargılandığı davanın ikinci duruşması görülüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianameye göre, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın yayınına katıldığı ve "kimyasal silah" iddialarının dillendirildiği televizyon kanalının, terör örgütü PKK ile irtibatlı olduğu kaydedildi. Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı unvanı ile yayına katılan Fincancı'nın "terör örgütü propagandası yaptığı" iddia ediliyor.

7,5 yıla kadar hapsi isteniyor

TTB Başkanı Fincancı'nın yargılandığı davanın ikinci duruşması, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Tutuklu sanık Şebnem Korur Fincancı'nın da mahkemeye getirildiği kaydedildi. "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlaması yöneltilen Fincancı'nın 7,5 yıla kadar hapsi isteniyor. Fincancı ile avukatlarının, son savunmalarını yapacağı belirtildi. 

CHP'li ve HDP'li vekiller duruşmayı izliyor

Savunmaların tamamlanması halinde mahkeme tarafından nihai karar verilecek. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanı sıra CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker ile birlikte HDP'li Züleyha Gülüm ve Hüda Kaya'nın da izleyici olarak davayı takip ettiği bildirildi. 

Yorumlar (0)