Bakan Tunç’tan Ayhan Bora Kaplan açıklaması: Yargımız yanlış yapanın üzerine gidecektir

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçenlere ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Tarafsız, bağımsız yargımız, sıfatı ne olursa olsun suç işleyenin, yanlış yapanın üzerine gidecektir” dedi.

GÜNDEM 15.05.2024, 16:42 Şeyda Gül
Bakan Tunç’tan Ayhan Bora Kaplan açıklaması: Yargımız yanlış yapanın üzerine gidecektir

Adalet Bakanı Yılmaz Yılmaz Tunç, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen ve görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdürlüğündeki kamu görevlileri hakkındaki soruşturma konusunda konuştu. Devam eden soruşturmalarla, kovuşturmalarla ilgili hususların araştırıldığını dile getiren Bakan Tunç, Cumhuriyet savcılarının iddialarla ilgili konularda gerekli soruşturmaları titizlikle yürüttüğünü ifade etti.

Yargımıza güvenelim

“Yargımıza güvenelim. Cumhuriyet savcılarımız her türlü iddiayı en ince ayrıntısına, detayına kadar inceler, araştırır, soruşturur ve yargının önüne getirir” diyen Bakan Tunç, bu anlamda hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurguladı. Bu konuda yargıya güvenilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Tunç, “Tarafsız, bağımsız yargımız, sıfatı ne olursa olsun suç işleyenin, yanlış yapanın üzerine gidecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)