MİT, nokta atışla vurdu! Gri kurye ex...

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), Gri kategoride aranan PKK/KCK terör örgütünün sözde "kurye sorumlusu" Hizret Çalkın (kod adı Dıhlaz) ile yanında bulunan teröristleri, toplantı sırasında nokta atışla etkisiz duruma getirdi.

GÜNDEM 24.11.2020, 10:14 24.11.2020, 17:22
MİT, nokta atışla vurdu! Gri kurye ex...

MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı), İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde bulunan ve Gri kategoride aranan PKK/KCK terör örgütünün Suriye ve Irak arasındaki eleman sevkini yöneten sözde "kurye sorumlusu" Dıhlaz kod adlı Hizret Çalkın'ın teröristlerle toplantıya katılacağını saptadı.

Millî İstihbarat Teşkilatı'nın sahadaki istihbarat elemanları tarafından titizlikle takibe alınan ve toplantının gerçekleştirileceği alana kadar adım adım gölge gibi takip edilen terörist Hizret Çalkın'ın, çok sayıda teröristle buluştuğu belirlendi.

Teröristler Irak'ın kuzeyindeki toplantıya başladığı sırada Millî İstihbarat Teşkilatı timleri operasyon için düğmeye bastı. Operasyonda, "Dıhlaz" kod isimli Hizret Çalkın ile yanında bulunan teröristlerin tamamı, nokta atışıyla etkisiz duruma getirildi.

Eleman (terörist) sevkiyatını yürütüyordu

PKK/KCK terör örgütüne 2011 yılında katılan Hizret Çalkın'ın, 2014 yılına kadar Türkiye'de terör faaliyetlerinde bulunduğu ve 2014 yılında Suriye'ye kaçtığı tespit edildi.

Suriye'de Aynularab vilayetinde terör örgütü PKK/KCK saflarında terör faaliyetleri gösteren Hizret Çalkın, 2017 yılına kadar Resulayn kentindeki sözde "Ağır Silahlar Taburu"nu üst yetkili olarak yönetti. 2017-2019 yılları arasında PKK terör örgütü sorumlularından Muzaffer Ayata ve Sofi Nurettin ile de yakın çalışan Hizret Çalkın, 2019 yılında Irak'a geçti ve Irak'tan Suriye'ye eleman (terörist) sevkiyatını koordine etti.

Yorumlar (0)