MSB duyurdu: 6 terörist EX!

Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı teşebbüsünde bulunan 6 PKK/YPG'li terörist, bir daha eylem yapamayacak duruma getirildi. 

GÜNDEM 23.11.2020, 10:46 23.11.2020, 17:29
MSB duyurdu: 6 terörist EX!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yaptığı son açıklamada, 6 PKK/YPG'li teröristin, Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı teşebbüsünde bulunduğunu bildirdi. 

Açıklamada, söz konusu teröristlerin Barış Pınarı bölgesinde sağlanan güven ve huzur ortamına zarar vermeyi hedeflediklerine dikkat çekildi.

Hedeflerine ulaşamayan 6 PKK/YPG'li teröristin, komandolar tarafından bir daha eylem yapamayacak duruma getirildikleri ifade edildi. 

Barış Pınarı Harekâtı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 9 Ekim 2019 tarihinde Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı Barış Pınarı Harekâtı'nı başlatmıştı. Suriye Milli Ordusu (SMO) ile başlatılan harekâtı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), harekâtın ilk gününün sonunda Tel Abyad'dan Fırat'ın doğusunda bulunan bölgeye girmiş, harekâtın ikinci günü ise Suriye Milli Ordusu (SMO) önce Tel Abyad'a, ardından Rasulayn'a girmişti. Barış Pınarı Harekâtı'nın dördüncü günü Rasulayn ilçe merkezi, beşinci günü ise Tel Abyad ilçesi terör örgütü YPG/PKK'dan arındırılmıştı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) desteğini alan Suriye Milli Ordusu (SMO), Barış Pınarı Harekâtı sırasında M4 kara yoluna ulaşmıştı. Söz konusu harekât kapsamında yaklaşık 600 yerleşim bölgesi teröristlerden temizlenmişti.

Yorumlar (0)