Soylu: Hakkâri'den çok güzel haberler var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hakkâri'den çok güzel haberler var" tweeti attı. Yiğitler PKK'ya ağır darbe vurdu.

GÜNDEM 22.11.2020, 13:57 22.11.2020, 14:03
Soylu: Hakkâri'den çok güzel haberler var!

Twitter hesabından heyecanlandıran bir paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hakkâri'den çok güzel haberler var" dedi ve operasyonlara katılan kahraman jandarma personelini kutladı.

İçişleri Bakanı Soylu, "Aslanlarımız" diye andığı kahraman jandarma personelinin 1 günde 3 ayrı operasyon gerçekleştirdiğini ve bu operasyonlarda 500 kilogram ağırlığında patlayıcı ile birlikte çok sayıda roketatar, el bombaları, mühimmatlar, eroin ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiği bilgisini verdi ve "Tebrikler kahramanlarımız, yola devam." dedi.

Operasyonun ayrıntıları

İçişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmede, Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı tarafından dün 3 ayrı operasyon gerçekleştirildiği, operasyonun 3 ayrı bölgede yürütüldüğü, PKK terör örgütüne ağır darbe vurulduğu vurgulandı.

PKK terör örgütünün kış üslenmesini yok etmek amacıyla sürdürülen operasyonlar çerçevesinde kahraman jandarma ekipleri Yüksekova ilçesine bağlı Ortakçı köyü kırsalında PKK terör örgütü mensubu teröristlerin yaşadığı mağara ve sığınakları saptadı.

Patlamaya hazır EYP'ler bulundu

PKK'lı teröristlerin kullandığı sığınak ve mağaralara gerçekleştirilen operasyonda 12 adet jelikan bidon içerisinde amonyum nitrat ile hazırlanmış toplam 500 kilogramlık patlamaya hazır EYP (el yapımı patlayıcı) düzeneği, 1 adet uçaksavar sehpası, 50 adet elektrikli fünye, 1 adet 61 milimetrelik havan hassas tapası, 136 adet atıma hazır uçaksavar mermisi, 96 adet Sk-47 marka suikast silahı fişeği, EYP yapımında kullanmak üzere içi boşaltılmış 39 küçük ve 7 büyük tüp, 600 adet boş Ak-47 (kalaşnikof) kovanı, 14 top elektrik kablosu, 2 adet jeneratör ile yüksek miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi bulundu.

6 antitank roketatar mühimmatı ele geçirildi

Gedikli kırsalında ise terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından kullanılan bir sığınakta ise EYP (el yapımı patlayıcı) düzeneği, patlayıcı ve mühimmat olduğu bilgisi üzerine ekipler tarafından operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda ekipler, 6 adet anti-tank roketatar mühimmatı, 5 adet roketatarlara ait sevk fişeği, basma sisteme sahip EYP düzeneği, 5 adet el bombası, 8 adet el bombası fünyesi ve 1565 adet bixi mühimmatı buldu.

Yine Derecik ilçesine bağlı Hacıbey Mahallesi'nin Başaklı mezrası kırsalından Irak'a uyuşturucu sevk edileceği bilgisi üzerine yapılan operasyonda 18 preslenmiş paket (500 gram), 2 poşet içinde toplam 11 kilogram eroin ele geçirildi.

Yorumlar (0)