Türkiye'deki terörist sayısı (Kasım 2020)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurt içindeki PKK mensubu terörist sayısının 340'ın altına gerilediğini açıkladı.

GÜNDEM 19.11.2020, 16:33
Türkiye'deki terörist sayısı (Kasım 2020)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) Pilot ve Teknisyen Temel Kursları Mezuniyet Töreni'ne katılarak burada bir konuşma yaptı.

Yurt içindeki terörist sayısı 340'a düştü

Terörle mücadeleye ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye sınırları içerisinde bölücü terör örgütü PKK mensubu sayısının 340'ın altına gerilediğini belirterek, yurt içinde PKK terör örgütünün defterinin, 2021 yılı içinde kapatılacağına olan inancını dile getirdi.

İkna yoluyla teslim olan terörist sayısı 824'e yükseldi

Son 4 yıl boyunca Emniyet ve Jandarma tarafından gerçekleştirilen ikna çalışmalarının başarılı sonuçlarının olduğunu kaydeden Bakan Süleyman Soylu, ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan kişi sayısının 824 olduğunu açıkladı.

"Bu kış hep sahadayız"

Bu kış kahramanların sahadan hiç çıkmayacağının altını çizen Süleyman Soylu, PKK'nın defterinin 2021 yılı içinde kapanacağına inandığını belirterek, "2021 yılında terörle mücadelede varacağımız nokta, son darbeyi vurmak olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerin ilk hedefini "Örgütün kış üslenmesinin tamamen önüne geçmek" şeklinde açıklayan Bakan Soylu, "Yüce Allah nasip ederse, bölücü terör örgütü PKK'nın Türkiye sınırları içinde kalan elemanlarının teslim olduğunu, teslim olmayanların ise ya kaçtığını ya da etkisizleştirildiğini göreceksiniz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)