KKTC'de ikinci tur başladı

KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) halk, ikinci turda cumhurbaşkanını seçmen için sandık başına gidiyor.

GÜNDEM 18.10.2020, 09:05
KKTC'de ikinci tur başladı

Kuzey Kıbrıs Türk halkı, önümüzdeki 5 sene boyunca cumhurbaşkanı olarak görev yapacak ismi seçmek üzere saat 08.00'den itibaren oy kullanacakları sandıkların başına gitmeye başladı.

Geçtiğimiz haftaki birinci turun ardından seçimin ikinci turunda Başbakan ve UBP'nin (Ulusal Birlik Partisi) cumhurbaşkanı adayı olan Ersin Tatar ile mevcut Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı olan Mustafa Akıncı yarışıyor.

11 Ekim 2020 Pazar günü gerçekleştirilen seçimin ilk turunda Başbakan Ersin Tatar Kıbrıs Türk halkının oylarının yüzde 32,34'ünü alarak birinci olmuş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise oyların yüzde 29,80'ini alarak seçimin ilk turunu ikinci sırada tamamlamıştı.

İlk turda yarışan 11 aday arasından hiçbiri yüzde 50'nin üzerinde oy toplayamadığı için KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tura kalmıştı.

Sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri saat 18.00'e kadar devam edecek. Kurulan 738 sandıkta kayıtlı 199 bin 29 seçmen bulunuyor.

Oy verme işlemleri tamamlandıktan sonra sandıklar kapanacak ve daha sonra oy sayımına başlanacak.

Bu yıl 738 seçim sandığında YSK'nın (Yüksek Seçim Kurulu) görev verdiği 2658 kişi bulunuyor.

Sonuçlar 20.00'de netleşir

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçiminin sonucunu bu akşam en geç 20.00 civarlarında açıklayabileceği değerlendiriliyor.

Seçmenler Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedbirleri çerçevesinde eldiven ve maske kullanarak oy kullanıyor.

Görevlilerin, sandık başına her gelen seçmene Covid-19 tedbirlerini hatırlattığı ve dezenfektan kullanmaları uyarısında bulunduğu görülüyor.

Yorumlar (0)