KKTC cumhurbaşkanı adayları sandıkta

KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) cumhurbaşkanlığı seçimi için yarışan 11 cumhurbaşkanı adayı da oylarını kullandı.

GÜNDEM 11.10.2020, 14:12 12.10.2020, 16:36
KKTC cumhurbaşkanı adayları sandıkta

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde vatandaşların sabah saat 08.00 itibarıyla oy vermeye başladığı cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışan adaylar da oylarını kullandı.

Mustafa Akıncı

KKTC Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte saat 11.00'de Lefkoşa'da bulunan Şehit Ertuğrul İlkokulu'na gelerek 223 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Coüvid-19) pandemisi altında zor bir kampanya geçirdiklerini belirten Mustafa Akıncı, dayanışma yemekleri ve kapalı salon toplantıları gibi organizasyonlar yapamadıklarını, küçük gruplar şeklinde toplantılar düzenlemeye gayret ettiklerini ifade etti.

Salgın sebebiyle broşür bile dağıtamadıklarını söyleyen Mustafa Akıncı, televizyon kanalları ve sosyal medya aracılığıyla mesajlarını halka iletmeye çalıştıklarını bildirdi.

Ersin Tatar

KKTC Başbakanı ve UBP'nin (Ulusal Birlik Partisi) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar da cumhurbaşkanlığı seçimi için eşi Sibel Tatar ile birlikte Şehit Tuncer İlkokulundaki 140 numaralı sandıkta oy kullandı.

KKTC'nin geleceği için, KKTC halkının beklentilerini karşılayabilecek doğru iradenin sandıktan çıkması temennisinde bulunan Ersin Tatar, ülke genelinde salgının çok iyi yönetildiğini, pandemi kurallarına göre seçim yapıldığını belirterek, şu anda karantinada olan ve oy kullanmak için test sonuçlarını bekleyen vatandaşların işlemlerinin de, seçim bitiş saati olan 18.00'den önce tamamlanması ricasında bulundu.

Yorumlar (0)