KKTC'den "Azerbaycan" açıklaması

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, "Azerbaycan asla yalnız değildir" açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 27.09.2020, 13:52
KKTC'den "Azerbaycan" açıklaması

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Başbakanı Ersin Tatar, Ermenistan'ın bu sabah saat 06.00 dolaylarında Azerbaycan'ın askerî mevzi ve sivil yerleşim alanlarına yönelik başlattığı saldırıya sert tepki göstererek, Azerbaycan asla yalnız olmadığını, Ermenistan ile Ermenileri saldırıya teşvik edenlerin hayallerine ulaşamayacaklarını vurguladı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Ermenistan ordusunun Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine silah, top ve havanlarla ateş açması üzerine çatışma yaşandığının altını çizerek, Ermenistan'ın ve onu destekleyen bazı ülkelerin bölge üzerinde bazı hayal ve planlarının bulunduğunu kaydetti.

Facebook hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Ermenistan'ın, kardeş Azerbaycan'ımıza karşı saldırılarını şiddetle kınıyoruz" diyerek, "Azerî şehit kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralı Azerî kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz." dedi.

Birilerinin bölgeyle ilgili emellerine ulaşma hayaliyle Ermenistan'ı da piyon olarak kullandığının altını çizen KKTC Başbakanı Ersin Tatar, "Ancak şu bilinsin ki; Azerbaycan kesinlikle yalnız değildir." ifadelerini kullandı.

Başbakan Ersin Tatar, Ermenistan’la onu saldırıya teşvik edenlerin asla hayallerine ulaşamayacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)