TSK'yı protesto edenler bakın kim çıktı!

İdlib kentinde bulunan TSK gözlem noktalarını protesto eden sivillerin, Beşşar Esed'in askerleri olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 11.10.2020, 14:50
TSK'yı protesto edenler bakın kim çıktı!

İdlib vilayetinde TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) ait gözlem noktalarından bazılarının etrafında gerçekleştirilen "sivil protesto gösterilerinin" sivil olmadığı, sivil görünümünde hareket eden Beşşar Esed'in askerlerinin olduğu tespit edildi.

Esed rejimi askerleri, İdlib kentinde TSK tarafından sağlanan barış, huzur ve güven ortamını baltalamak için sayısız ve değişik girişimde bulunuyor.

Sivil görünümlü gösteriler!

Beşşar Esed rejimi kontrolünde bulunan bölgelerdeki TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) ait gözlem noktaları etrafında gerçekleştirilen "sivil görünümlü gösterilerin" de sivil olmadığı tespit edildi.

Gösteriye sivil kıyafetlerle katılan ve bölge halkı izlenimi veren kişilerin, kendi aralarındaki konuşmaları istihbarat birimlerince deşifre edildi. Sözde sivillerin birbirine "komutanım" ya da "yüzbaşım" şeklinde hitap ettiği, komutan olarak anılan kişinin protesto sırasında verdiği talimatlara da "emredersiniz komutanım" şeklinde karşılık verildiği saptandı.

İstihbari çalışmaların devamında ise, sivil giyinerek bölge halkından oldukları izlenimi veren kişilerin Esed rejimi subayları ve askerleri olduğu belirlendi.

Güvenlik kaynakları bu durumu, "bölge halkı nazarında anlamı bulunmayan ve etkisini iyice yitiren Baas rejimi mensuplarının çaresizlik içinde olduğunu gösterdiği, Esed rejimi mensuplarının algıyı değiştirme, güven, huzur ve barış ortamını akamete uğratma, muhalif grupları destekleyen sivilleri göçe zorlama çabası" şeklinde yorumladı.

Yorumlar (0)