KKTC Cumhurbaşkanı: "Türkiye'ye biat edemeyiz"

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'ye karşı biatçı bir anlayış benimsemeyeceklerini" ifade etti. 

GÜNDEM 20.08.2020, 09:51
KKTC Cumhurbaşkanı: "Türkiye'ye biat edemeyiz"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye hakkında açıklamada bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye ile karşılıklı saygının hâkim olduğu bir ilişkiyi her zaman desteklediğini ifade etti.

Akıncı, asla Türkiye düşmanı olmayacaklarını, bunun için uğraşanların boşuna çaba harcadıklarını ama "Türkiye'ye karşı biatçı bir anlayış da benimsemeyeceklerini" kaydetti. 

Rumların azınlığı olarak nitelendirilmeyi istemediklerini aktaran Akıncı, diğer yandan bir "alt yönetim" olarak anılmaya da karşı olduklarını belirtti. 

Akıncı, şerefli bir halk olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarında özgür, güvenli ve eşit bir şekilde yaşamak istediklerini, uluslararası hukukun ihlâl edilmemesi gerektiğini ifade etti. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) halkının hassasiyetlerine saygı gösterilmesini isteyen Akıncı, seçimlerde de yalnızca halkın söz sahibi olduğuna dikkat çekti.

Akıncı, seçimlere halk dışında herhangi bir müdahaleyi asla kabul etmediklerini ekledi. 

Yorumlar (0)