KKTC'de ana muhalefet "Akıncı" dedi!

KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) ana muhalefet partisi CTP (Cumhuriyetçi Türk Partisi), seçimlerin ikinci turunda Mustafa Akıncı'ya destek vermeye yönelik karar aldı. 

DÜNYA 14.10.2020, 11:34
KKTC'de ana muhalefet "Akıncı" dedi!

KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu, 18 Ekim günü gerçekleştirilecek.

Ana muhalefet partisinden söz konusu seçimlerin ikinci turu için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya destek geldi. 

CTP (Cumhuriyetçi Türk Partisi), dün düzenlenen toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Akıncı'ya destek vermeye yönelik karar aldığını bildirdi. 

Ana muhalefet partisi tarafından yapılan açıklamada, CTP'nin (Cumhuriyetçi Türk Partisi), Kıbrıs sorununun federal temelde geniş çaplı bir şekilde çözülmesi yönünde siyasi bir tavır sergilediği ifade edildi. 

Söz konusu açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda CTP'nin (Cumhuriyetçi Türk Partisi), Kıbrıs sorununda aynı siyasi tavrı sergileyeceğini söyleyen Akıncı'yı destekleyeceği bildirildi.  

Açıklamada, ayrıca KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) demokrasi ortamını bozacak tüm adımlardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekildi. 

Ne olmuştu?

KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti), 11 Ekim günü cumhurbaşkanlığı seçimleri gerçekleştirilmiş, adayların hiçbiri yüzde 50'nin üstünde bir oya sahip olamamıştı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda UBP'nin (Ulusal Birlik Partisi) adayı olan Başbakan Ersin Tatar, yüzde 32 oranında oy ile birinci sırada yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise yüzde 29 oranında oy alarak ikinci sıraya yerleşmişti.

CTP (Cumhuriyetçi Türk Partisi) Genel Başkanı Tufan Erhürman da yüzde 21 oranında oy ile üçüncü sırada yer almıştı. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda 11 aday mücadele etmişti. Söz konusu seçimlere yüzde 57 oranında katılım sağlanmıştı. 

Kapalı Maraş krizi yaşanmıştı

Tatar, seçimden önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmiş, Kapalı Maraş'ın bir kısmının halkın kullanımına açılacağını ifade etmişti. 

Söz konusu gelişmenin ardından HP (Halkın Partisi) ve UBP'den (Ulusal Birlik Partisi) meydana gelen koalisyon çökmüştü. 

CTP de (Cumhuriyetçi Türk Partisi) Kapalı Maraş'ın açılacağını bilmediklerini ifade ederek, alınan kararın doğru olmadığını belirtmişti. 

Yorumlar (0)