Uzaya giden üçüncü Türk bakın kim olacak

Beylikdüzü'nde uluslararası bir emlak firmasında gayrimenkul danışmanı olarak çalışan Ahmet Temel, dünya çapındaki satış kotasını aşmasıyla birlikte kazandığı "uzaya gitme" ödülüyle uzaya gitmeye hazırlanıyor.

YAŞAM 22.04.2024, 10:38 23.04.2024, 14:06 Şeyda Gül
Uzaya giden üçüncü Türk bakın kim olacak

Uzaya giden ilk Türk olan Alper Gezeravcı ardından bir diğer astronot Tuva Cihangir Atasever de yaklaşık 80 kilometrelik bir yörünge altı uçuş için önümüzdeki günlerde uzaya adım atacak. 7 farklı deney gerçekleştirecek olan Tuva Cihangir Atasever’in ardından Türkiye’nin uzay serüveni, bu kez sivil bir girişimle devam edecek.

Virgin Galactic firması ile uzaya gidecek

Uluslararası alanda faaliyet gösteren bir emlak firmasının Beylikdüzü'ndeki gayrimenkul danışmanı Ahmet Temel, firmanın dünya çapında koyduğu satış kotasını aşarak dünya birincisi oldu. Kotayı aşarak “uzaya gitme” ödülü kazanan 41 yaşındaki Temel, Beylikdüzü’ndeki ofislerinde çalışarak 4 yılda hedefine ulaştı. Virgin Galactic firması ile uzaya gidecek olan Temel, birçok aşamadan oluşan uzaya gidiş serüveninde hazırlıklarına başladı. Uzaktan eğitim programını tamamlayan Temel, Haziran ayında Amerika’da yüz yüze eğitimlere gidecek. Gayrimenkul danışmanı Temel, her şey yolunda giderse yıl sonunda uzay gezisine katılan ilk Türkler arasına ismini yazdırmış olacak.

Haziran ayında yüz yüze eğitimler başlıyor

Uzay macerasını anlatan 3 çocuk babası Temel, şu anda uzayla alakalı Virgin Galactic firmasında eğitim aldığını açıkladı. Önümüzdeki 1 takvim yılı için uzaya çıkıp dünyayı izlemeyi hayal ettiğini ifade eden Temel, dünyanın çeşitli ülkelerinden bu eğitimi almak isteyen uzay hayali olan firmalar olduğunu dile getirdi. “Özel bir tur şirketi. Bu özel firmanın uzay seyahatine ilgi duyan insanları götürdüğü bir uzay programı” diyen Temel, Türkiye’den 4 eğitimi uzaktan bağlantı ile aldığını vurguladı. Haziran ayında da yüz yüze eğitimler olduğunu kaydeden Temel, onları geçtikten sonra testleri geçtikten sonra uzaya çıkmayla alakalı seyahate başlayacaklarını anlattı. Temel, “Ön görülen süre bu yıl sonuna kadar tüm eğitimleri bitirip yıl sonundaki uzay takvimine eklenmemiz” ifadelerini kullandı.

Bana son derece gurur veriyor

Türkiye’den bir emlakçı olarak ilk kez uzaya çıkacak kişi olmasıyla ilgili duygularını dile getiren Temel, ülkede emlakçılar ve galericiler ile ilgili Türkiye’de iyi konuşulmayan şeyler olduğunu söyledi. Bu algıyı Türkiye’de değiştirdiklerini kaydeden Temel, bunu başarmışken bunun yanı sıra uzay programı gibi, uzaya çıkma hayalini de gerçekleştiren kişi olmak bunu başarmış bir kişi olmanın kendisine son derece gurur verdiğini belirtti. Sektöre girdiğinde dünya birincileri olduğunu vurgulayan Temel, “Ben sektöre girdiğimde bu bilinçle girdim. İyi bir kariyer planı yaparak girdim. Şu anda sıralamada dünya birincisiyim” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)