KKTC'de seçimler 2. tura kaldı!

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir aday yüzde 50'nin üzerinde oy alamayınca seçimler 2. tura kaldı.

DÜNYA 11.10.2020, 20:40 11.10.2020, 21:49
KKTC'de seçimler 2. tura kaldı!

KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi bitti. Başbakan Ersin Tatar seçimi önde götürürken, hiçbir aday yüzde 50'nin üzerinde oy alamayınca seçimler 2. tura kaldı.

Ersin Tatar önde

Seçimde sandıkların yüzde 97'sinden fazlası açıldı ve en büyük oyu Ersin Tatar yüzde 32,44 ile aldı. Ersin Tatar'ın ardından ise Mustafa Akıncı yüzde 29,72'de kaldı.

Seçimde 11 aday yarıştı

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ülkede 11 aday yarıştı. Oy pusulasında Ulusal Birlik Partisi'nden Ersin Tatar, Yeniden Doğuş Partisi'nden Erhan Arıklı, Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden Tufan Erhürman, Milliyetçi Demokrasi Partisi'nden Fuat Çiner, Bağımsız adaylar Mustafa Ulaş, Arif Salih Kırdağ, Ahmet Boran, Kudret Özersay, Serdar Denktaş ve Mustafa Akıncı yer aldı.

İkinci oylama 18 Ekim'de olacak

Cumhurbaşkanı olmak için geçerli oyların salt çoğunluğunu almak koşulu aranıyor. Resmi olmayan sonuçlara göre hiçbir aday bugünkü seçimde bu oy oranına ulaşamadığı için ikinci tur 18 Ekim Pazar günü yapılacak. Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girebilmesi için de geçerli olan salt çoğunluğunun 'Evet' oyu vermesi gerekiyor.

Yorumlar (0)