İsrail ilk kez özür diledi: Hedef Lübnan ordusu değildi

İsrail, Lübnan sınırında yer alan Hizbullah mevzilerini vururken, bir Lübnan askerinin de saldırıda hayatını kaybettiği bildirilmişti. Bu gelişmenin ardından İsrail, komşusundan özür diledi.

GÜNDEM 06.12.2023, 11:35 06.12.2023, 11:39 Buse Önder
İsrail ilk kez özür diledi: Hedef Lübnan ordusu değildi

Ekim ayının başından bu yana devam eden çatışmalarda, ilk ölüm kaydı olarak belirtilen gelişme sonrasında Wall Street Journal gazetesi, İsrail'in Gazze'nin altındaki tünellerle ilgili planının detaylarını yayınlamış, Hizbullah ise İsrail ordusuna ait zırhlı araçların imha edildiğini duyurmuştu.

İsrail can almaya devam ediyor

Batı Şeria'da devam eden işgal altında gerçekleştirdiği baskınlarla ilgili saldırılarına devam İsrail Ordusu, Tubas'taki El Fara mülteci kampına düzenledi. Baskında iki genç Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Filistinli yetkililere göre, İsrail'in zırhlı araçlarının karıştığı saldırıda üç kişi de yaralandı.

Bu sabah gerçekleşen saldırılarda ise İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat mülteci kampını hedef aldı. Saldırılarda en az altı Filistinli hayatını kaybederken Al Jazeera'nın aktardığına göre, saldırıda bir binanın yıkıldı. Binanın yıkılmasının ardından kurtarma ekipleri enkaz altında mahsur kalanları çıkarmak için çaba gösterirken olay yerinde çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

Gazze Şeridi'nin güneyine yayılan kara işgali sırasında, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 16 bini aşmışken İsrail’den ilk özür geldi.

Hedef Hizbullah güçleriydi

İsrail, Lübnan sınırındaki Hizbullah mevzilerini vururken, saldırıda bir Lübnan askerinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu. Bu gelişmenin üzerine İsrail bir özür yayınladı.

 Times of Israel, İsrail ordusunun, Lübnanlı askerin ölümüne ilişkin olarak yayınladığı özrü 'İsrail Ordusu, Lübnanlı askerin ölümü sonrasında nadir görülen bir özür diledi' başlığıyla duyurdu. Yayınlanan açıklamada, hedefin Lübnan ordusu değil, Hizbullah güçleri olduğu vurgulanırken, "IDF olaydan dolayı üzgün ve olay soruşturulacak" denildi.

Yorumlar (0)