Fuat Oktay'dan 'çocuk istismarı' tepkisi

Fuat Oktay, "İstismar, taciz gibi hadiselerin hepsi koşulsuz, amasız bir insanlık suçudur, faili her kim olursa olsun lanetliyorum." dedi.

GÜNDEM 13.12.2022, 22:48 14.12.2022, 15:13
Fuat Oktay'dan 'çocuk istismarı' tepkisi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Meclis Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili tüm kuruluşların 2023 senesi bütçeleri üzerine konuşma yaptı.



İstismar iddiaları

Gündeme dair açıklamalarda da bulunan Oktay, şöyle konuştu:

"İstismar, taciz gibi hadiselerin hepsi koşulsuz, amasız bir insanlık suçudur, faili her kim olursa olsun lanetliyorum. Bizim siyasi geçmişimiz, bu duruşumuzun örnekleriyle doludur. Bir yurttaşımızın, hele ki bir evladımızın temel hakları mevzubahis olduğunda tabii ki tepkisiz kalamayız, kalmadık da zaten. Bu mağduriyetlerin bir siyasi şov malzemesi haline getirilmemesi gerektiğini muhalefete anımsatırım. Adli yargılamanın neticesini beklemeden tarafları suçlamak, toplumda ayrışma oluşturmak hiçbir siyasi partiye menfaat sağlamaz. Öne sürülen bu insanlık suçunun belli bir inanç grubuna yönelik suçlayıcı ifadelerle genelleme yapılmaya çabalandığını görüyoruz. 28 Şubat sürecindeki gibi bir oyunun başlatılması teşebbüslerine kesinlikle göz yummayacağız. Türkiye'nin istikrar ve güven iklimine, huzuruna, kardeşliğine en sıkı şekilde sahip çıkmamız gerekiyor.



Savunma sanayii

ANKA-3, jet motoru ve hızıyla birlikte radarda neredeyse görünmeyen kuyruksuz yapısı ve yüksek yük taşıma kapasitesiyle İHA (insansız hava aracı) alanında yepyeni bir sayfa açacak. Savunma sanayii ihracatı 2022'nin ilk 11 ayında 3,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bahse konu rakamın 31 Aralık 2022 itibarıyla 4 milyar doları geçmesi tahmin edilmektedir. Kemal Kılıçdaroğlu diyor ya 'Millet gelsin de teknoloji görsün.' diye. Onların teknolojiden anladığı çevrim içi (online) görüntülü görüşme. O da üç boyutlu, hologramlı görüşme gibi bir şey bile değil düz ekrana yansıtılan bir görüşme. Gençler bunları görün, bunların vizyonu işte bu kadar. Biz, uzayda Türk bayrağını dalgalandırmaktan bahsediyoruz, siz tarih olmuş seneleri, eski sistemi geri getireceğinizden bahsediyoruz fakat biz Cumhur İttifakı olarak çok kararlıyız; bunca altyapıyı, bunca emeği geriye sarmanıza, Türkiye'yi çölleştirmenize izin vermeyeceğiz.



FETÖ ile mücadele

FETÖ ile kol kola olanlar sizlersiniz. Biz tüm o hainlere dünyanın her köşesini dar ediyoruz. Bu hainlere af getireceğini söyleyenlerin kim olduğunu vatandaşlarımız çok iyi biliyor. FETÖ'nün siyasetteki ayağını görmek istiyorsanız kimin FETÖ mensuplarını korumaya çalıştığına ve kimin FETÖ ağzıyla konuştuğuna bir bakacaksınız."

Yorumlar (0)