Emine Erdoğan'dan 'çocuk istismarı' tepkisi

Emine Erdoğan, "Çocuk istismarı, sapkınlıktır, insanlık dışı bir suçtur." dedi.

GÜNDEM 10.12.2022, 21:29 12.12.2022, 09:34
Emine Erdoğan'dan 'çocuk istismarı' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, henüz 6 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığına yönelik iddialara dair, "Çocuk istismarı, sapkınlıktır, insanlık dışı bir suçtur." yorumunda bulundu.

"Ben de takipçisi olacağım"

Emine Erdoğan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Çocuk istismarı, sapkınlıktır, insanlık dışı bir suçtur. Hiçbir dine, geleneğe, ahlaka sığmaz, asla mazereti kabul görülemez. Bu suçu işleyen, sessiz kalan, göz yuman herkes hesap vermelidir. Sürecin bizzat ben de takipçisi olacağım. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum." ifadelere yer verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müdahil olmuştu

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer verilen 'H.K.G.'nin 6 yaşındayken cinsel istismara uğradığı' yönündeki haberlere dair bir açıklama yapılması gereği duyulduğu ifade edilmişti. 

Açıklamada, şöyle denilmişti:

"Bakanlık olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımız tarafından süreç yakından izlenerek, bundan evvel olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdur olanlara her türlü hukuksal destek sağlanacaktır."

Yorumlar (0)