“6 yaşındaki çocuğa istismar” iddiası: Diyanet’ten açıklama yapıldı

6 yaşındaki kız çocuğunun imam nikahı yoluyla evlendirilmesi ve cinsel istismara uğradığı iddiası tüm Türkiye’de tepkilere sebep oldu. Birçok yetkiliden konu ile ilgili konuşmalar yapılırken Diyanet’ten de bir açıklama geldi.

GÜNDEM 08.12.2022, 17:40
“6 yaşındaki çocuğa istismar” iddiası: Diyanet’ten açıklama yapıldı

Türkiye’nin gündeminde büyük yankı uyandıran 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilerek cinsel istismara uğraması haberi, muhalefetten hükümete kadar her kesimin tepkisiyle karşılaştı. Birçok kurum ve yetkiliden söz konusu durum hakkında değerlendirme yapılırken Diyanet’te konu ile ilgili bir açıklamada bulundu.

“Hem ruhsal hem de fiziksel erişkinlik yaşına gelmeden evlendirilemez”

Yaşanan olayın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak açıklama merak konusu oldu. Beklenen açıklama yapıldı. Çocukların korunmasının ve faydalarının gözetilmesinin insanı, hukuki ve dini bir sorumluluk olduğunu aktaran Diyanet İşleri Başkanlığı, “Evlatlarımı her çeşitte istismardan ve şiddetten korumak hem kurumsal hem de toplumsal görevimizdir. Çocuklarımızın bu şekilde örselenmesi, ilerleyen günlerimizin yara alması manasına gelir.

Son dönemlerde medya organları ve kamuoyunun gündeminde bulunan kız çocuklarının erken yaşlarda evlendirilmesi konusunda devletimizin ilgili yapılarının durumu büyük bir hassasiyet göstererek takip ettiklerine ve her zaman adaletin tecelli edeceğine inancımız bulunmaktadır.

Fakat söz konusu durumun yüce dinimiz İslam ile bir arada tutularak Müslümanların hedef gösterildiği bir sürece çevrilmesi oldukça rahatsız edici bir durumdur.

Aynı konuyu bir kere daha ısrarlı bir şekilde belirtmek istiyoruz ki, İslam’a göre, kişilerin hem ruhsal hem de fiziksel olgunluğa ulaşmadan, aile kurmanın sorumluluğu ve anlamını idrak edecek erişkinlik yaşına ulaşmadan evlendirilmeleri asla söz konusu olmayacaktır. Çocuk istismarı konusunda mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüren Başkanlığımız, insanlarımıza her alanda yaptığı gibi aile ve evlilik hususunda da sahih dini bilgi vermeye kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Yorumlar (0)