“6 yaşında çocuğa cinsel istismar davası”: 3 kişi hakkında tutuklama talebi

6 yaşındaki kız çocuğunun istismara maruz kalması iddiaları gündemde büyük bir yer kaplamıştı. Olay ile ilgili tutuksuz şekilde yargılanan şüpheliler Fatıma Gümüşel, Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli adına H.K.G.’nin avukatı tutuklama isteminde bulundu.

GÜNDEM 13.12.2022, 15:04 13.12.2022, 15:08
“6 yaşında çocuğa cinsel istismar davası”: 3 kişi hakkında tutuklama talebi

6 yaşında olan bir kız çocuğunun imam nikahı yoluyla evlendirilmesi ve cinsel istismara uğraması iddiaları gündemde büyük tepkilere sebep olmuştu. Söz konusu olay ile ilgili dava açılırken Aile Bakanlığı da davaya müdahil olmuştu.

27’şer yıl hapis talep edildi

“6 yaşında imam nikâhı ile evlendirildiğini ve cinsel istismara maruz kaldım” diyerek şikayetçi olan Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., yaşananları mahkemeye sunmuştu. İddia edilenler hakkında 30 Ekim günü İstanbul Anadolu Başsavcılığı’nın iddianamesi tamamlandı. İddianame içerisinde şu an 24 yaşlarında olan H.K.G.’nin baba ve annesi tecavüze sessiz kalmakla suçlandı. Tarikat lideri baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel ile Kadir İstekli’nin zincirleme biçimde “çocuğun cinsel istismarı” suçunu gerçekleştirdikleri ifade edildi. Kişiler adına en az 27’şer sene hapis cezası talep edildi.

Aile Bakanlığı müdahil olmuştu

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu davaya müdahil olunduğunu ifade etmişti. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Bakanlığımız tarafından dava süreci takip edilecek ve bundan önce yapıldığı gibi ilerleyen zamanlarda da mağdura her çeşitte hukuksal yardım sağlanacaktır.” denildi.

Tutuksuz şüpheliler Fatıma Gümüşel, Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli, hakkında H.K.G.’nin avukatı tutuklama isteminde bulundu.

Yorumlar (0)