Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, bütün CHP'liler gibi adayının Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyip, en doğru kararı ise 6'lı masanın vereceğini ifade etti.

SİYASET 13.12.2022, 15:01
Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

2023 yılında yapılacak olan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için siyasi partiler tarafından hazırlıklar sürdürülüyor.

6'lı masanın adayı için tartışmalar var

Cumhur İttifakı'nın adayı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı kesinken, muhalefet kanadında ise belirsizlik devam ediyor.

Masada adaylık için en fazla dile getirilen isim ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu.

Kılıçdaroğlu'nun adının dışında CHP'li büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu adı en çok telaffuz edilen isimler arasında.

Ekrem İmamoğlu bugün katıldığı Halk TV'deki Küçükkaya'nın yayınında konuya ilişkin sorulan soruya yanıt verdi.

"Adayım Kılıçdaroğlu"

İmamoğlu, en doğru kararı adaylık için 6'lı masanın vereceğini söyleyerek, doğal olarak kendi adayının Kılıçdaroğlu'nun olduğunu söyleyerek, "Tüm CHP'lilerin adayı Kılıçdaroğlu'dur. Bunu söylemek lazım ancak karar tabi ki "altılı masa"nındır. Bunu da elbette genel başkanımız da söylüyor.

"Muhakkak kazanacak bir aday olmalı..."

Elbette ki kazanacak kişinin aday olması gerekli. Adayların özellikleri sıralanıyor. Her konuda uzman insanlardan yararlanacak, "altılı masa"nın fikrini alarak onlarla beraber süreci yönetecek, proje üretecek, onlarla beraber anayasa metnini hazırlayacak... Adayın açıklamasından ziyade öncelikli konu süreç yönetimidir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)