İlhan Palut'tan milli takım açıklaması

Takımının Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, milli takımdan teklif gelmesi halinde görev icabı gitmek zorunda olduklarını söyledi. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un doğal yardımcıları olduklarını belirten Palut, "Onun başarılı olmasını gönülden istiyorum. Gelecekte milli görev gelirse durup düşünme şansımız yok." diye konuştu.

SPOR 13.12.2022, 15:05 14.12.2022, 10:00 Hakan Öksüz
İlhan Palut'tan milli takım açıklaması

Süper Lig ekiplerinden Arabam.com Konyaspor'un teknik direktörü İlhan Palut, takımının Antalya'da devam eden kampında gazetecilerin sorularına cevap verdi. Antrenörlük kariyerinde önüne çıkan sorunları her seferinde aşmayı bildiğini söyleyen Palut, "Futbolculuk kariyerimde 4 büyük takımda oynama fırsatını elde edemedim. Bundan şikayet etmiyorum. Her deneyim, insanın daha sağlam adımlarla yola devam etmesini sağlıyor." dedi.

"Olumsuz algıları yıkacak özgüvenim var"

Kendisiyle ilgili bazı olumsuz algınların olduğunu ancak bunları kıracak özgüveninin de bulunduğunu kaydeden Palut, "İkinci ligde teknik direktörlük yapacaktım. Yeterli olup olmadığımı sorguladılar. Süper Lig'den bir teknik direktör yerine benim göreve getirilmemi eleştirdi bazı insanlar. Göztepe ile Süper Lig'de görev yapınca da benzer sorgulamalar oldu. Fazla beklenti içine girince işe odaklanmak zor oluyor. Ben de kendimle ilgili beklentileri düşük düzeyde tutarak takımıma odaklanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Stefan Kuntz'un doğal yardımcılarıyız"

Kendi yaş grubundaki teknik direktörlerin başarılı olacağına inandığını söyleyen Palut, "Bu konuda mütevazı olamam. Buradan bir yol açıldı. Belki ilerde 'Milli takım için yeterli mi?' şeklinde ifadeler çıkacak. Geldiğim noktada bunlara alışmış durumdayım. Bu konuda inancım yüksek. Daha öncekiler gibi bu şüpheleri de kıracağız. Süper Lig'de görevli antrenörler olarak A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un doğal yardımcılarıyız. Ona iyi taktik bilen ve kuvvetli oyuncular göndermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Teklif gelirse gitmek zorundayız"

Stefan Kuntz'un başarılı olmasını gönülden istediğini belirten 46 yaşındaki çalıştırıcı, "O başarılıysa ülkemiz de başarılı demektir. Kuntz'dan sonra göreve gelecek yerli bir isim de başarılı olabilir. Şenol Güneş ve Fatih Terim örnekleri var. Bizim jenerasyonumuzda da başarılı olacak isimler var. Eğer bir gün bize milli takımdan teklif gelirse görev olarak zaten gitmek zorundayız. Durup da değerlendiremeyiz. Bu görev için daha hazırlıklı olmak gerekiyor. Öte yandan 'şu gitsin, ben geleyim' kafasında da değilim. Şu an Konyaspor'da yapmam gereken şeyler var."  dedi.

Yorumlar (0)