6 yaşındaki istismar davasında HSK'dan savcı için inceleme

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı sıfatıyla verdiği izinle, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığı iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten ve kovuşturmaya yer olmadığına karar veren savcı hakkında HSK Birinci Dairesince inceleme başlatıldı.

GÜNDEM 09.12.2022, 13:35
6 yaşındaki istismar davasında HSK'dan savcı için inceleme

 6 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar iddilarıyla ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

İstismar davasındaki savcı için inceleme başlatıldı

6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına ilişkin iddialarla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2012'de hukuka aykırı olarak kovuşturmaya yer olmadığına hükmettiği iddia edilen, daha önce kapatılan Kartal Cumhuriyet Başsavcılığında görev alan ve halen İstanbul Anadolu Adliyesinde görevli Cumhuriyet Savcısı ile ilgili HSK'ye inceleme izni verdi.

Bunun üzerine savcı ile ilgili HSK Birinci Dairesince inceleme başlatıldı ve müfettiş görevlendirildi.

İddialarla ilgili adli süreç

Ayrıca İstanbul'da küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen kişi ve anne-babası ile ilgili "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçları dolayısıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Kadir İ'nin "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçları kapsamında 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Fatıma G ve Yusuf Ziya G.’nin de "çocuğun nitelikli cinsel istismara iştirak" suçunu işledikleri gerekçesiyle 18 yıldan az olmayacak şekilde hapisle cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame kapsamında 22 Mayıs 2023'te, 3 sanığın yargılanmasına başlanacak.

Yorumlar (0)