“6 yaşındaki çocuğa istismar” iddiası: Müfettiş görevlendirildi

6 yaşındaki çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı şeklindeki iddialarla ilgili haberler ardı ardına geldi. Birçok yetkili tarafından açıklamalar gelirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından söz konusu olay ile ilgili müfettiş görevlendirildi.

GÜNDEM 08.12.2022, 16:05 08.12.2022, 17:23
“6 yaşındaki çocuğa istismar” iddiası: Müfettiş görevlendirildi

6 yaşında olan bir kız çocuğunun imam nikahı yoluyla evlendirilmesi ve cinsel istismara uğradığı iddiaları bütün Türkiye’de büyük tepkiye neden oldu. Söz konusu olay ile ilgili birden fazla yetkili açıklama yaparken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil oldu ve açılan dava için müfettiş görevlendirdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: “Kabul edilemez, affedilemez”

Yaşanan olayın peşini bırakmayacaklarını açıklayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Çocuk istismarı hiçbir şekilde kabul edilemeyecektir, affedilmeyecektir. Bu suçu her kim işlemiş olursa olsun. 6 yaşında olan bir evladımızın cinsel istismara maruz kaldığı şeklinde bilgiler, bütün Türkiye’yi derinden etkilemiştir. Olay şimdi yargıya götürülmüştür. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da söz konusu davaya müfettiş görevlendirmiştir. Olayın bütün yönleri ile aydınlatılması ve sorumlulara en ağır cezaların verilmesi adına sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.

Mehmet Nuri Ersoy: “Ayrıntılı inceleme yapılıyor”

6 yaşındaki çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı iddiaları hakkında konuşan Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Hadiseyi kınıyorum. Bu durum hakkında sorumlulukları bulunanlar en ağır cezayı çekmelidir. Söz konusu olay ile ilgili davaya Aile Bakanlığımız’da katıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettiş şimdi vazife başına geçti, ayrıntılı inceleme sağlanıyor. Hassasiyet ile yaşananları takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

Vedat Bilgin: “Taviz veremeyiz, mazur göremeyiz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de olayla ilgili, "Ortak insanlığımızın değerleri konusunda hiçbirimiz taviz vermeyiz. Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz. İlgili soruşturma ilgili kurumlar ve yargı tarafından yürütülüyor. Alçakça insanlık dışı davranışlara TBMM'de ortak cevap verilmesi gurur verici tavırdır. Hiçbirimiz taviz veremeyiz, mazur gösteremeyiz. Yargı tarafından sonuna kadar götürülmelidir. Susarsak insanlığımız yara alır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik: “Asla affedilmeyecektir”

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Sosyal medya üzerinden 6 yaşında bir çocuğun cinsel istismara uğradığına dair yakından izliyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Söz konusu olay asla affedilmeyecektir ve çocuk istismarı lanetli bir suçtur. Her zaman mağdurun yanında yer alacağız ve her çeşitte desteği sağlayacağız. Mağdur kimse biz onun yanında yer alacağız, suçlu her kimse karşısında duracağız. Şu an sürdürülen hukuki süreç içerisinde çocuklarımızın üstün faydasının göz önünde olacağından eminiz. Hukuki süreci takip edeceğiz” paylaşımı yaptı.

Hamza Dağ: “Suçlunun karşısındayız”

Olayın takipçisi olacaklarını aktaran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Ortaya atılan bu olayı lanetliyoruz. Bu şekilde bir şeyin yaşanma olasılığını reddediyoruz. 'Ama'sız, 'fakat'sız her zaman mağdurun yanında yer alacak, suçlunun karşısında duracağız. Davaya Aile Bakanlığımız müdahil oldu. Siyasi açıdan da bu durumu takip edeceğiz. Siyaset noktasında bu durumun üzerinden bir şeyler elde etmeye uğraşmak acizliktir.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müdahil oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından “H.K.G.’nin 6 yaşındayken cinsel istismara uğradığı” şeklinde haberlere dair açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya müdahil olunduğunu ifade ederek, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, İstanbul Anadolu 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ söylemiyle açılmış olan davaya müdahil olunmuştur. Tarafımızca gidişat yakın bir şekilde takip edilecektir. Bundan önce yapıldığı gibi ilerleyen zamanlarda da mağdura her çeşitte hukuksal yardım sağlanacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)