Akar'dan ABD'ye çağrı: Somut adım bekliyoruz

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili kısıtlayıcı maddeleri bütçeden çıkarmasını yorumlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "ABD'li yetkililerin olumlu yaklaşımlarıyla karşılaşıyoruz. Bundan sonra beklediğimiz şey, ABD'nin atacağı somut adımdır." diye konuştu.

GÜNDEM 08.12.2022, 16:41 Hakan Öksüz
Akar'dan ABD'ye çağrı: Somut adım bekliyoruz

Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ile ortak basın toplantısı düzenleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazetecilerin sorularına yanıt verdi. ABD'nin Türkiye'ye satacağı F-16 savaş uçakları ile ilgili kısıtlayıcı maddelerin bütçeden çıkarılmasını yorumlayan Akar, "Tedariki yapılacak F-16 sayısı 40. Bu konudaki çalışmalar sürüyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 79 uçağın modernizasyonu da bu çalışmalara dahil." dedi.

"ABD'nin yaklaşımı olumluydu"

Söz konusu çalışmaları hızlı şekilde sonlandırmak için gayret ettiklerini vurgulayan Bakan Akar, "ABD'li yetkililerin olumlu yaklaşımlar sergilediğini söyleyebilirim. ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin'in yanı sıra diğer heyet üyeleri de son derece olumlu bir yaklaşım içindeydi. Bu olumlu yaklaşımlardan dolayı artık ABD'den somut adımlar görmeyi bekliyoruz. Çalışmaların ivedilikle sonuçlandırılmasını arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.

"NATO ortaklarımızdan katkı bekliyoruz"

NATO görevlerini eksiksiz şekilde yerine getiren Türk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyon çalışmalarının müttefikler tarafından desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Akar, "Finlandiya gibi ortaklardan katkı bekliyoruz. Ordumuzun modernizasyon çalışması, NATO görevlerimizi eksiksiz yerine getirebilmemiz için önemli. F-16 konusu da bu modernizasyon sürecine dahil. Karşılaştığımız bazı tehditlerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin güçlü olması, NATO'nun güçlü olması demektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)