TBMM’de yumruklu kavga: Vekillerin cezaları belli oldu

Geçtiğimiz günlerde TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında meydana gelen kavgada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Yaşanan olaya karışan vekillerin cezaları belli oldu.

GÜNDEM 08.12.2022, 16:52
TBMM’de yumruklu kavga: Vekillerin cezaları belli oldu

5 Aralık günü TBMM bütçe görüşmeleri başladı. 12 gün boyunca devam edecek olan toplantıların daha ilk gününde gerilim yaşandı. Tartışmalar sonucu sık sık bölünen toplantı, ikinci gününde ise boks ringini andıran dakikalara sahne oldu.

Tartışma büyüdü, yumruklar havada uçuştu

Meclis’te başlayan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın yumruk darbesi üzerine İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün kafası açıldı ve hastaneye kaldırıldı. Kalp rahatsızlığı olduğu bilenen Örs fenalaştı ve kalbi elektroşok ile tekrar çalıştırıldı.

Genel Kurul'un karışmasına neden olan bu hadisenin sonrasında vekillerin cezaları da belli oldu. Örs’e şiddet gösterdiği gerekçesiyle AK Partili Zafer Işık’a iki toplantıya katılmama cezası verildi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’a ise hakaretleri sebebiyle kınama cezası verildi. Öte yandan, kavgada bulunan kişilere para cezası da verildi.

Vekillere 95 bin lira ceza

Meclis İç Tüzüğü'ne göre, kınama cezası verilen milletvekilinin alacağı bir yolluğunun ve aylık ödeneğinin üçte biri, Meclis’ten geçici şekilde çıkarma cezası verilen milletvekilinin ise bir aylık yolluğunun ve ödenek üçte ikisi alınıyor.

Bu noktada AK Partili Işık’ın maaşından 38 bin lira, İYİ Partili Yokuş’un maaşından ise 19’ar bin lira kesinti yapılacak.

Öte yandan meydana gelen tartışmalar sırasında CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e karşı hakarette bulunduğu sebebiyle HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na ise kınama ve 19'ar bin lira ceza verildi. Bu şekilde vekillere 95 bin TL ceza verilmiş oldu.

Yorumlar (0)