Bakanlıktan 'çocuk istismarı' açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, 'H.K.G.'nin 6 yaşındayken cinsel istismara uğradığı' haberlerine yönelik olarak gerçekleştirilen açıklamada, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' gerekçesiyle açılan davaya müdahil olunduğu belirtildi.

GÜNDEM 07.12.2022, 23:34 08.12.2022, 15:45
Bakanlıktan 'çocuk istismarı' açıklaması

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer verilen 'H.K.G.'nin 6 yaşındayken cinsel istismara uğradığı' yönündeki haberlere dair bir açıklama yapılması gereği duyulduğu ifade edildi. 

Açıklamada, şöyle denildi:

"Bakanlık olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımız tarafından süreç yakından izlenerek, bundan evvel olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdur olanlara her türlü hukuksal destek sağlanacaktır."

Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Çelik, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Çocuk istismarını lanetliyoruz. Asla affedilmemesi gereken bir suçtur. Mağdura her türlü desteği sağlayacağız. Mağdurun yanında, suçlunun karşısındayız. Hukuki süreci yakından takip edeceğiz. Bakanlığımız da devrededir."

Yorumlar (0)