Erdoğan'dan 'çocuk istismarı' tepkisi

Erdoğan, "13 yaşında nişanlanma, 14 yaşında evlilik gibi bir durumu kabul edebilmemiz kesinlikle mümkün değildir. Hele hele çok daha küçük yaşlardaki istismar iddiaları tam anlamıyla bir faciadır. Reşit yaşa gelmeden evlilik gibi konulardaki hassasiyetimizi hiç kimseye sorgulatmayız. Halkımız rahat olsun. Her türlü ahlaksızlık, vicdansızlık, hukuksuzluk ve haksızlıkta olduğu gibi bu hususu da her düzeyden takip edip, sonuçlandıracağız." dedi.

GÜNDEM 12.12.2022, 20:23
Erdoğan'dan 'çocuk istismarı' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın akabinde açıklamalarda bulundu.



Gündem

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"13 yaşında nişanlanma, 14 yaşında evlilik gibi bir durumu kabul edebilmemiz kesinlikle mümkün değildir. Hele hele çok daha küçük yaşlardaki istismar iddiaları tam anlamıyla bir faciadır. Reşit yaşa gelmeden evlilik gibi konulardaki hassasiyetimizi hiç kimseye sorgulatmayız. Mesele basında yer alana değin kurumlarımız, bakanlıklarımız her çeşit işlemi yerine getirmiştir. Olayı milletimizin inancı ve o inancın temsilcisi olan kurumlarla ilişkilendirmek ahlaki olmayan çarpıtmalardır. PKK terör örgütünün, annelerinin kucağından kaçırararak dağa götürdüğü, sözde liderlerinin istismarına maruz bıraktığı 12-13 yaşındaki çocuklar için de bu tepkiyi bekliyoruz. Halkımız  rahat olsun. Her türlü ahlaksızlık, vicdansızlık, hukuksuzluk ve haksızlıkta olduğu gibi bu hususu da her düzeyden takip edip, sonuçlandıracağız.

Hürriyet, hak ve demokrasi kavramlarını samimi bir şekilde savunan herkesi başörtüsüne dair Anayasa değişikliği teklifine destek vermeye çağırıyoruz.

Siyaseti millete dayanarak yapmak yerine global vesayet araçlarının Türkiye'deki temsilciliğine soyunmak asırlık Türkiye Cumhuriyeti deneyiminden nasiplenmemektir.

Terörle mücadele hususunda hudutlarımızdaki güvenlik hattını tamamlayarak çirkin ve sinsi hesapları bir defa daha bozacağız.



Ekonomi

Hizmeti veyahut malı, vicdan ve akıl sınırlarının çok ötesinde ekonomik işleyişe zarar verecek bir şekilde fiyatlandıranlar, kendilerine kaybettirdiklerini asla unutmamalı. Açık bir şekilde söylüyorum. Herkes hesabını 2023 yılında yüzde 20'ler düzeyinde enflasyona göre yapsın. Türkiye'ye destek verin, sahip çıkın, güvenin. Kısa vadeli kazanç kaygıları ve endişelerle Türkiye'nin geleceğine zarar verecek her çeşit tasarruftan uzak durun. 1 Ocak itibarıyla her hareketlenmeyi yakından takip edecek, reel ekonomik işleyişe uymayan her gelişmeyi belirleyecek, milletimizin hakkına el uzatanları bu yaptıklarına pişman edeceğiz.

Çalışanların refah düzeyindeki gerilemeyi telafi çabamızın, enflasyon maskesinin arkasına sığınan haramzadeler tarafından akamete uğratılmasına asla rıza gösteremeyiz.

Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde, aralık ayı içinde 3 milyon haneye 3,8 milyar TL nakdi kaynak aktarımı gerçekleştireceğiz. Kasım ve aralıktaki tutarı 20,5 milyar TL'ye ulaşan sosyal destek ödemeleri 2023 ile birlikte katlanarak artacak. 

Düzce'deki depremden etkilenen esnafın Halkbank'tan aldığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın desteklediği kredi ödemeleri üç ay süreyle ertelendi. 

150 milyon net petrol rezervine sahip sahayı Gabar Dağı'nda keşfettik. Bu yıl karada gerçekleştirilen en büyük 10 keşiften biri. Rezerv değeri yaklaşık olarak 12 milyar dolar (224 milyar TL).



Eğitim

Üniversite öğrencilerimizin burs ve kredi miktarlarını lisansta 1.250 TL, yüksek lisansta 2.500 TL, doktorada 3.750 TL'ye yükseltiyoruz. Sosyal yardım alan evlerdeki meslek lisesi mezunları ile lisenin ardından meslek edindirme kurslarına giden kişilere net asgari ücrete orantılı destek vereceğiz. Sosyal yardım alan ailelerimizin devlet okullarında okuyup, dereceye giren ilk ve ortaöğretim talebelerine net asgari ücretin yüzde 60'ı oranında destek sağlayacağız."

Yorumlar (0)