Erdoğan: Terör yuvalarının NATO’ya girmesine izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle gerçekleştirdiği buluşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya dahil olması için yapılacak oylamada “hayır” oyu kullanacaklarını dile getirdi. Bu iki ülkenin terörist unsurlara sığınma hakkı verdiğini kaydeden Erdoğan, bir tür güvenlik teşkilatı olan NATO’da terör örgütlerinin bulunmasını istemediklerini dile getirdi.

GÜNDEM 19.05.2022, 13:45
Erdoğan: Terör yuvalarının NATO’ya girmesine izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gençlerle buluştu. Burada soruları yanıtlayan ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan’ın ifadeleri arasında Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya başvurması da vardı. Başvuru sürecinde konuşan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin yaklaşımının “olumsuz” olduğunun altını çizdi. 



“İsveç, tam bir terör odağıdır”

“Bir ülkenin NATO’ya dahil olabilmesi için oy birliğiyle kabul edilmesi gerekiyor. Bir ülke bile hayır oyu kullanırsa o aday ülke birliğe dahil olamaz. İsveç, terör unsurlarına barınma hakkı veren bir ülkedir, terör yuvasıdır. Finlandiya’nın da İsveç’ten kalır yanı yoktur. Biz de terör unsurlarına karşı politikamızı her kulvarda sürdürüyoruz. Daha önce söylediğimiz gibi İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya dahil olmasını istemiyoruz. Bu yolumuzdan sapmayacağız.”



“Bölgede denge politikası güdüyoruz”

“Ne Zelenskiy ne de Putin ile bağlarımızı koparmamız söz konusu değil. Böyle bir niyetim de yok. Hem Ukrayna hem de Rusya ile aramızda denge politikasını gözettiğimiz bir sistem var.”

Yorumlar (0)