Bakan Çavuşoğlu'ndan Finlandiya ve İsveç yorumu!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilere demeç verdi. Çavuşoğlu, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik süreci hakkında, "Biz onları anlıyoruz. Onlar da bizi endişelerimizi anlamalı." dedi.

GÜNDEM 18.05.2022, 22:31 Hakan Öksüz
Bakan Çavuşoğlu'ndan Finlandiya ve İsveç yorumu!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Merkezinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Burada basın mensuplarına demeç veren Çavuşoğlu, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik sürecini başlatmasına ilişkin konuştu.

"NATO'nun açık kapı politikasına destek veriyoruz"

İki ülkenin de güvenlik endişelerini anlayışla karşıladıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Bununla birlikte Türiye'nin güvenlik endişeleri de karşılanmalı. NATO'nun açık kapı politikasına destek veriyoruz. Savaştan önce de düşüncemiz bu yöndeydi. Buna rağmen Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili haklı tereddütlerimiz var." dedi.

"Teröristlere destek veriyorlar"

Finlandiya ve İsveç'in terör örgütlerini desteklediğini ve teröristlerin sığınağı haline geldiğini belirten Çavuşoğlu, "Hem Finlandiya hem de İsveç'in dışişleri bakanları ile Berlin'de görüşme yaptım. Onlar da bizi endişelerimizi anlamalı." ifadelerini kullandı.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmak istediklerini aktaran Çavuşoğlu, Antony Blinken ile yapacakları görüşmede bu konuyu merkeze alacaklarını söyledi.

Ukrayna-Rusya savaşı

Ukrayna-Rusya savaşına da değinen Bakan Çavuşoğlu, "Savaş şunu bir kez daha gösterdi. Türkiye ile ABD arasındaki müttefiklik ilişkileri daha güçlü hale gelmeli. Bu güçlü bağ, bölge için daha iyi olacaktır." dedi.

Yorumlar (0)