Rus bakandan kripto açıklaması: Yasal olacak!

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, kripto paraların ödeme sistemi olarak kullanılması hakkında, "Bana göre yasallaşacak ama ne zaman ve nasıl olur bilmiyorum. Rusya Merkez Bankası konuyla ilgili çalışıyor." dedi.

DÜNYA 18.05.2022, 23:03 18.05.2022, 23:16 Hakan Öksüz
Rus bakandan kripto açıklaması: Yasal olacak!

Kripto dünyası, son yıllarda küresel finansal kuruluşlar ve devletler tarafından yakın merceğe alındı. Geleneksel finans dünyasından farklı olarak merkeziyetsiz bir yapısı bulunan kripto paralar, yüksek volatiliteye sahip olmasından dolayı yatırımcı akınına uğruyor. 

Kripto paraların uluslararası finansal kuruluşlar tarafından denetlenemez bir yapıya sahip olması, yaptırımlardan kaçmak isteyen ülkeler için de bir çıkış kapısı olarak görülüyor.

"Ödeme sistemlerinde kullanabiliriz"

Ukrayna'ya savaş açan Rusya'ya uygulanan ağır yaptırımlar, Rus kamuoyunda kripto paraların ödeme sistemi olarak kabul edilmesi ihtimalini gündeme getirdi.

Konuya ilişkin resmi yorum, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov'dan geldi. Manturov, "Kripto paraları resmi olarak ödeme sistemlerinde kullanabiliriz." dedi.

"Rusya Merkez Bankası konu üzerinde çalışıyor"

Kripto paraların ödeme sistemi olarak kullanılmasının ne zaman ve nasıl olacağının tartışılması gerektiğini aktaran Manturov, "Bana göre kesinlikle yasallaşacak. Düzenlemenin nasıl olabileceğini bilmiyorum. Rusya Merkez Bankası, bu konuyla ilgili yoğun bir çalışma içinde. Bu düzenlemenin er ya da geç bir şekilde yapılacağını söylemek gerekir." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)