ABD Başkanı Biden'dan Finlandiya ve İsveç yorumu!

ABD Başkanı Joe Biden, NATO üyelik sürecini başlatma kararı alan Finlandiya ve İsveç hakkında, "En güçlü şekilde destekliyoruz." yorumunda bulundu.

DÜNYA 18.05.2022, 20:35 19.05.2022, 18:02 Hakan Öksüz
ABD Başkanı Biden'dan Finlandiya ve İsveç yorumu!

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açması, bölgede bulunan bazı devletleri tedirgin etti. Ukrayna'nın yaşadığı duruma düşmek istemeyen Finlandiya ve İsveç, NATO üyeliği sürecini başlatma kararı aldı. Bu karar, Türkiye hariç diğer NATO müttefiklerinden destek gördü.

"En güçlü şekilde destekliyoruz"

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği sürecini başlatma kararına ilişkin bir yorum da ABD Başkanı Joe Biden'dan geldi. Bu karardan son derece memnun olduklarını kaydeden Biden, "Bu başvuruyu en güçlü şekilde desteklediğimizi duyuruyorum. Tarihin gördüğü en kuvvetli savunma ittifakında sizleri de görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Biden, Finlandiya ve İsveç liderleri ile görüşecek!

Finlandiya ve İsveç'in katılmasıyla birlikte NATO'nun güç kazanacağını ifade eden Joe Biden, "Yarın Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile Washington'da bir araya geleceğiz. Avrupa kıtasının güvenliği hakkında bilgi alışverişi yapacağız." dedi.

Erdoğan'dan "veto" sinyali

Finlandiya ve İsveç'in teröristleri barındırdığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkelerine sığınan teröristleri bize vermek istemiyorlar. Biz de teröristleri barındıran ülkelerin NATO çatısı altına alınmasını istemiyoruz." ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın "veto" sinyali, Finlandiya ve İsveç'i harekete geçirmişti.

Yorumlar (0)