Spor camiası 19 Mayıs’ı kutladı

Basketbol, futbol, voleybol ve hentbol başta olmak üzere spor federasyonlarınca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı.

SPOR 19.05.2022, 14:05 20.05.2022, 13:56
Spor camiası 19 Mayıs’ı kutladı

TFF tarafından yapılmış olan paylaşımda, “Cumhuriyetimiz ile yaşıt olmanın gururunu yaşayan TFF olarak, Atatürk’ün çizdiği yolda spor kültürünü daha da ileri bir seviyeye taşıma sorumluluğunu ve futbolu bütün ülkemize getirme anlayışı çerçevesinde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle birlikte çalışmaktan hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Bu duygularla bu eşsiz vatanı bizlere bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve şükranla yad ediyor, gençlerimiz başta olmak üzere bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.” denildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun web sayfasında Başkan Hidayet Türkoğlu ise şu paylaşımı yaptı:

“Bağımsızlık ve özgürlük yolunda zorlu ve büyük mücadelenin ilk adımını simgeleyen bu mühim gün, ülkemizin her bir köşesinde olan gençlerimiz ve spora emanettir. Gençliğimiz, cumhuriyetin sarsılmaz emanetçileri olarak 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan bütün bir ülkeye yayılan umudun ve aydınlık yarınlarımızın teminatı olmayı sürdürmektedir.

TBF olarak daha çok gencimizi sporla tanıştırmak ve başarılı sporcular yetiştirerek bayrağımızı bütün dünyada dalgalandırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle birlikte Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız olmak üzere, cennet vatanımız için mücadelede bulunmuş gazilerimiz ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı ise gönülden kutluyorum.

Türkiye Voleybol Federasyonu ise resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkıp milli mücadeleyi başlattığı ve gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutluyor ve başta Ulu önderimiz olmak üzere vatanımız için mücadelede bulunan bütün şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından ise “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mille mücadelenin tohumlarını attığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!” sözlerine yer verildi.

Boks Federasyonu, Atletizm Federasyonu, Eskrim Federasyonu, Halter Federasyonu, Güreş Federasyonu, Tenis Federasyonu da başta olmak üzere paralimpik ve olimpik branşlarda bulunan federasyonlarla diğer spor federasyonları tarafından 19 Mayıs kutlandı.

Spor kulüplerinden 19 Mayıs mesajı…

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle kutlama mesajları paylaşıldı.

Kulüp tarafından yapılmış olan paylaşımda, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın ateşini yakmak için Samsun’a gidişinin 103’üncü senesinde; Ulu Önderimizi, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi, minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz. Fenerbahçe Kulübü olarak 9 branştan yüzlerce sporcumuz ve çok sayıda taraftarımızla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Galatasaray Kulübü tarafından yapılan paylaşımlarda şu ifadeler kullanıldı:

“Türk milleti olarak, Atatürk’ün bizlere verdiği sorumluluk ve göreve sahip çıkmak her birimizin en ulvi görevidir. 103 sene önce bugün Samsun’a ayak basıp ülkemizin kurtuluş mücadelesini başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve vatanımız için mücadele etmiş bütün şehitlerimizi saygı ile anıyor ve başta gençlerimiz olmak üzere bütün ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.” denildi.

Beşiktaş Kulübü’nün web sayfasında ise başkan Ahmet Nur Çebi’nin mesajına yer verilerek, “Cumhuriyetimizin istikbali gençlerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, yüceltmek ve korumak için bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum.” denildi.

Bununla birlikte kimi Süper Lig kulüplerince de bugüne özel paylaşımlar yapıldı.

Yorumlar (0)