Erdoğan'dan yüksek enflasyon ve fahiş fiyat yorumu!

Yüksek enflasyon sorununun sadece Türkiye'de değil, küresel ölçekte de yaşandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgede patlak veren savaş, dengesizliği artırdı. Açgözlü fırsatçıların da etkisiyle yüksek enflasyon ve fahiş fiyat artışları yaşandı." dedi.

GÜNDEM 06.04.2022, 19:27 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan yüksek enflasyon ve fahiş fiyat yorumu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili milletvekillerine hitap etti. Konuşmasında "Türkiye ekonomisini ilk 10'a sokma" planından bahseden Erdoğan, bunu yaparken vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi.

"2021'in sonunda döviz, gerekçesiz şekilde arttı"

Ukrayna ile Rusya arasında patlak veren savaşın, küresek ekonomiyi derinden etkilediğini ve dengesizliği artırdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek enflasyon sorununun sadece Türkiye'de değil, küresel ölçekte yaşandığını dile getirdi. 

2021'in son aylarında dövizin gerekçesiz ve manasız şekilde yükseldiğini belirten Erdoğan, ülke ekonomisinin sarsıldığını aktardı. 20 Aralık itibarıyla ekonomide istikrarın yeniden sağlandığını ifade eden Erdoğan, "Emtia fiyatlarının küresel düzeyde artması, ekonomiyi kötü etkiledi." dedi.

"Avrupa ülkelerinin çoğunun durumu daha kötü"

Karadeniz'in kuzeyinde patlak veren savaşın, küresel ekonomik dengeleri derinden sarstığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, jeopolitik konumunun da etkisiyle dünya ekonomisi ile entegre durumda. Küresel ölçekte yaşanan krizler, bizi de etkiliyor." diye konuştu.

Erdoğan, "Savaşın sonuçlarının yanı sıra bazı açgözlü fırsatçıların da etkisiyle, yüksek enflasyon ve fahiş fiyat artışı sorunları ortaya çıktı. Bu sorunla karşılaşan sadece Türkiye değil. Avrupa ülkelerine bakarsanız, yüksek enflasyon açısından çoğu bizden çok daha kötü durumda. Dünyanın en gelişmiş ekonomilerini yöneten ülke liderleri bile, halklarına yaptıkları konuşmalarda 'Refah düzeyiniz düşecek.' diyor." ifadelerini kullandı.

"İki yol vardı, ikincisini seçtik"

Ekonomik anlamda yeni bir paradigma ortaya koyduklarını ve bunu uygulamaya geçtiklerini kaydeden Erdoğan, "Ülkeyi yeniden enflasyon-faiz sarmalına sokamazdık. Bu, işsizliğin artırılacağı ve yatırımların kısılacağı anlamına geliyordu. Harcamaları kısmamaya, üretim ve istihdamı artırmaya devam etme kararı aldık. Yani ikinci yolu seçtik." değerlendirmelerinde bulundu.

Millet İttifakı eleştirisi: "Arka planda kavga yaşıyorlar"

Konuşmasında Millet İttifakı'na da değinen Erdoğan, "Ne cumhurbaşkanı adayları belli ne de üzerinde anlaşma sağladıkları ortak bir program. Kalkınma adına tek bir projeleri yok. Program olarak bahsettikleri şey, yurt dışında hazırlanarak ellerine tutuşturulan bir metinden ibaret. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda galiba arka planda büyük bir kavga yaşıyorlar." diye konuştu.

Yorumlar (0)