Bakan Nebati'den enflasyonla mücadele vurgusu

Nureddin Nebati başkanlığında bir araya gelen Fiyat İstikrarı Komitesi, geçtiğimiz ayki enflasyon gelişmeleri doğrultusunda mevcut fiyat görünümü ele aldı. Nebati, "Bu çerçevede, gıda arz güvenliğini tesis etmek maksadıyla yeni politikalar oluşturarak, fahiş fiyat yükselişlerine karşı bütün paydaşlarımız ile koordineli olarak hareket edip, enflasyonla mücadelemizi sonuna dek devam ettireceğiz." dedi.

EKONOMİ 06.04.2022, 01:30
Bakan Nebati'den enflasyonla mücadele vurgusu

Komite, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin başkanlığında dördüncü defa bir araya geldi.

Bakanlık koordinasyonunda her ay gerçekleştirilen toplantı, basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Nebati'den açıklama

Bakan Nebati, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, Fiyat İstikrarı Komitesi'nin dördüncü toplantısını düzenlediklerini kaydederek, "Bu çerçevede, gıda arz güvenliğini tesis etmek maksadıyla yeni politikalar oluşturarak, fahiş fiyat yükselişlerine karşı bütün paydaşlarımız ile koordineli olarak hareket edip, enflasyonla mücadelemizi sonuna dek devam ettireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
 


Bakanlıktan açıklama

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, Nebati başkanlığında düzenli bir şekilde bir araya gelen Komite, dördüncü toplantısında geçtiğimiz ayki enflasyon gelişmeleri doğrultusunda mevcut fiyat görünümünü ele aldı.

Başta tarımsal gıdalar olmak kaydıyla global düzeyde artış gösteren korumacı politikaların, arz güvenliğini ilerleyen dönemde çok daha fazla ön plana getireceği değerlendirildi.

Komite tarafından enerji, gıda ve tarım başta olmak kaydıyla su ve emtia kaynaklarını kapsayacak bir şekilde arz güvenliği hususunda yeni politikalarla mevzuat faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine ve fahiş fiyat yükselişleri ile mücadele faaliyetlerinin, tüm paydaşlarla koordinasyon ve eşgüdüm içinde devam ettirilmesi yönünde karar verildi.

Yorumlar (0)