Ümit Özdağ: Mansur Yavaş'ı göreve çağırıyoruz

Ümit Özdağ, "Zafer Partisi mensupları olarak, yumuşak bir geçişi, ülkemizin gerilime girmeden parlamenter sisteme geçişini yürütebilecek ve ülkedeki her kesiminden oy alma potansiyeli olan kişinin Sayın Mansur Yavaş olduğunu gördük." dedi.

SİYASET 06.04.2022, 19:51
Ümit Özdağ: Mansur Yavaş'ı göreve çağırıyoruz

Bunun için de Sayın Yavaş'ı, Zafer Partisi mensupları olarak göreve davet ediyoruz.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında, partisinin cumhurbaşkanı adayını kamuoyuyla paylaştı.

"Bunu bir siyasi partinin lideri olarak söylüyorum..."

Özdağ, konuya ilişkin olarak, şöyle konuştu: 

"Birilerinin ufak siyasi taktiklerine, 'Parti lideri seçimi kaybeder, biz de onun yerine geçeriz.' şeklindeki hesaplarına heba edilemeyecek bir durum söz konusu. Bu yüzden de biz, Zafer Partisi mensupları olarak, yumuşak bir geçişi, ülkemizin gerilime girmeden parlamenter sisteme geçişini yürütebilecek ve ülkedeki her kesiminden oy alma potansiyeli olan kişinin Sayın Mansur Yavaş olduğunu gördük.

Bunun için de Sayın Yavaş'ı, Zafer Partisi mensupları olarak göreve davet ediyoruz. Bu bir adaylık meselesi değil, bu bir milli meseledir. 'Mansur Yavaş Ankara'nın belediye başkanıdır, bırakın işini yapsın.' Hiç kimse ülkemizin kaderi ile ilgili olarak bu yönde bir şey söyleyemez. Kamuoyunda Sayın Yavaş'ın her kesimde bir karşılığını olduğunu fark ettik. Bunu bir siyasi partinin lideri olarak söylüyorum."

CHP kanadından açıklama

Özdağ'ın açıklamalarına ilişkin soruyu cevaplayan CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, "Cumhurbaşkanı adayına Millet İttifakı karar verecek. Sayın Özdağ'ın açıklamalarını, bizim adayımızın cumhurbaşkanı olacağını gördüğü şeklinde değerlendiriyorum. Millet İttifakı'na olan umut ve güvenin bir ölçüsü olarak yorumluyorum." dedi. 

Yorumlar (0)